Veganska fiskpinnar med remouladsås
Spröda veganska fiskpinnar på tofu, remouladsås och ugnsrostad potatis. ”Vissa tycker att fiskpinnar är världens tråkigaste mat, men när du tar dig tid att göra hela rätten själv, ja då blir det något helt annat.” säger Gustav Johansson.
Recept från hans kokbok ”Vegansk Husmanskost”.
Ingredienser
- 400 gfast tofu, naturell
- 4,5 dlVetemjöl
- 2 dlhavredryck
- 0,5 citron, juicen
- 0,5 dlHackad dill, färsk
- 2 msktångrom
- 1 mskljus sojasås
- 3 dlStröbröd, gärna panko
- Salt och peppar
- Rapsolja, att steka i
Remouladsås
- 2 dlväxtbaserad majonnäs
- 2 mskfärsk dill, hackad
- 1,5 mskKapris, hackad
- 1,5 tskcitronjuice
- 3 mskBostongurka
- 0,5 tskgult currypulver
- Salt och vitpeppar
- 1 krmsocker
Klyftpotatis
- 1 kgfast potatis
- 2 mskRapsolja
- Salt och peppar
Tillbehör
- 2 dlfrysta ärtor
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Gustav Johansson
Gustav Johansson driver Sveriges största veganska matblogg ”Jävligt gott”. Han har gett ut flera kokböcker och lagar även grönt framför kameran. Gustav har ofta föreläsningar och utbildningar i vegomat och är delägare i den växtbaserade restaurangen Chouchou i Stockholm. I programmet ”Vegansk husmanskost” lär han oss laga riktiga klassiker som biff stroganoff, pasta carbonara och mustig pannbiff – helt i vegansk tappning.
Visa 25 receptMer på Godare
VIN
Så smakar de mest udda vinerna
GUIDER
Snittar och plock – så fixar du tilltugget på bästa sätt
Västerbottensröra med chips
Laxstubbe med Västerbottensost
Mini-langos
Avokadosnurra
ARTIKLAR
”Jag provlagar aldrig mina recept”
Aubergine med hummus och granatäpple
Kryddig morotssallad
Yoghurtsås med mynta och fetaost