Jenny Warsén

Av Jenny Warsén

Fyllda lussesemlor – fantastiskt goda

Av Jenny Warsén

(64)

Vad tycker du?

Fyllda lussesemlor – fantastiskt goda

Lussesemlor – saffran är en de bästa smaksättningarna – inte minst i semlor. Mandelmassa och grädde som fyllning.

Recept ur boken ”Jennys jul” av Jenny Warsén.

Lussesemlor med fyllning.

Ingredienser

  • 5 dlMjölk, standard 3%
  • 1 gSaffran
  • 50 gJäst, för söta degar
  • 2 dlströsocker
  • 2,5 dlkvarg, eller crème fraiche
  • 100 gsmör, rumsvarmt
  • 12 dlVetemjöl, cirka + ev lite mjöl till utbakning
  • 1 ägg, uppvispat, till pensling
  • Florsocker, att pudra med

Fyllning

  • 350 gMandelmassa
  • vispgrädde, en skvätt att blanda med mandelmassan
  • 3 dlvispgrädde

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Fyllda lussesemlor – fantastiskt goda

Jenny Warsén

Jenny Warsén

När Jenny Warsén lagar mat ska det vara gott, gå snabbt och inte kosta alltför mycket. Hon är vardagsmatens riddare, kokboksförfattare och bloggare. Här på Godare delar hon med sig av enkla vardagsrätter och härlig sommarmat med extra goda smaker. Bild från boken "Jennys sommar". Foto: Ulrika Pousette

Visa 25 recept