Ratatouille
Ratatouille är en mustig fransk grönsaksröra som går att variera i oändlighet. Aubergine, zucchini, paprika och tomat har huvudrollen i det här grundreceptet, men testa gärna att ha i andra grönskar eller kött. Servera med vitlöksbröd och njut!
En portion motsvarar en stor gryta ratatouille.
Tips! Vill du lyxa till din ratatouille kan du låta grönsakerna puttra i vitt vin tillsammans med några kronärtskockshjärtan. Vill du äta rätten med kött passar het korv, till exempel chorizo, utmärkt.
Visste du att? Ordet ratatouille kommer av franskans touiller som betyder "att röra om", vilket sammanfattar tillagningen ganska bra. Den klassiska grönsaksröran har sina rötter i Nice och den passar utmärkt som middagsalternativ en vardagskväll.
Ingredienser
- 1 zucchini
- 1 Aubergine
- 1 röd lök
- 3 vitlöksklyftor
- 1 röd paprika
- 1 gul paprika
- 2 mskOlivolja
- 1 burkkrossade tomater
- 0,5 tsktimjan
- 0,5 tskSalt
- Svartpeppar
- Persilja