Pizzasemlor
Foto: Nina Kindbro
Pizzasemlor

Pizzasemlor – himmelskt goda smaker

4,3 (144 röster)

Pizzasemlor – här är en variant som kan få den mest inbitne semmelmotståndare att älska smakerna av mandelmassa, kardemumma och grädde. Enkla att baka och försvinnande goda. Du kan spara en bit av den färdigjästa degen i kylen och baka dagen efter också. Nybakade semlor är ju alltid godast.

Semlor i form av en pizza

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 2.5 dl mjölk
  • 1 tsk kardemummakärnor
  • 0.8 dl socker
  • 100 g smör
  • 0.5 tsk salt
  • 1 äggula
  • 7.5 dl vetemjöl
  • Mandelmassetoppning

  • 150 g mandelmassa
  • 2 äggula
  • 50 g smör
  • 0.5 msk grädde
  • 1 st bittermandel
  • Dekoration

  • 4 dl vispgrädde
  • 2 knivsuddar bakpulver
  • florsocker

Gör så här

Av: Nina Kindbro

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK