Se expertens sill-tips ’De skriker efter den’

Av Madeleine Brohlin

(16)

Vad tycker du?

Se expertens sill-tips ’De skriker efter den’

Här guidar Erik Hultgren, mannen som driver en sill-blogg, bland sina bästa recept och råd. – Mitt stalltips är att lägga in sillen i god tid innan den ska ätas, säger han.

Basilikasill är fräscht och gott.

Ingredienser

Midsommarsill

  • 1 burksill
  • 0,5 rödlök
  • 0,5 Gul lök
  • 1 knippedill
  • 1 citron
  • 10 kryddpepparkorn
  • 3 dlVatten, till lagen
  • 2 dlSocker, till lagen
  • 1 dlÄttiksprit, till lagen

Basilikasill

  • 1 burkfemminuterssill, à 420 g
  • 3 dlCrème fraiche
  • 1 mskMajonnäs
  • 1 krukabasilika, färsk
  • 1 mskpressad lime
  • 1 Lime, rivet skal
  • 1 vitlöksklyfta
  • Havssalt, en nypa
  • Svartpeppar, en nypa

Vanilj- och limebladssill

  • 3 dlVatten, till lagen
  • 2 dlSocker, till lagen
  • 1 dlÄttiksprit, till lagen
  • 6 kryddpepparkorn, till lagen
  • 1 BurkInläggningssill
  • 1 silverlök
  • 1 vaniljstång
  • 1 Lime, skalet
  • 1 apelsin, skalet
  • 1 citron, skalet
  • 6 limeblad
  • 3 lagerblad
  • 6 vitpepparkorn

Vegetarisk vanilj- och limebladssill

  • 3 dlVatten, till lagen
  • 2 dlSocker, till lagen
  • 1 dlÄttiksprit, till lagen
  • 0,5 Aubergine
  • 1 silverlök
  • 1 vaniljstång
  • 1 Lime, skalet
  • 1 apelsin, skalet
  • 1 citron, skalet
  • 6 limeblad
  • 3 lagerblad
  • 6 vitpepparkorn

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Se expertens sill-tips ’De skriker efter den’

Ämnen