Tina Nordström

Av Tina Nordström

Laxburgare med kålsallad och persiljekräm

Av Tina Nordström

(6)

Vad tycker du?

Laxburgare med kålsallad och persiljekräm

Laxburgare är ett gott och enkelt middagstips för hela familjen.
Tina Nordströms laxburgare serveras i rostat surdegsbröd och toppas med persilje- och vitlökskräm och kålsallad.

Recept från ”Tinas kök” av Tina Nordström.

 Kocken Tina Nordström bjuder på laxburgare.

Ingredienser

  • 600 glaxrens, eller laxfiléer à 150 g
  • 2 äggulor
  • 8 tunna skivor surdegsbröd
  • Smör, och olivolja till stekning
  • salt och vitpeppar, ur kvarn

Kålsallad

  • 2 morötter, gärna gul och orange
  • 0,25 spetskål
  • 0,5 citron, saften
  • 1 nypasocker
  • salt och vitpeppar, ur kvarn
  • lite hackad färsk persilja, till garnering

Persilje- och vitlökskräm

  • 1 vitlöksklyfta
  • 200 gphiladelphiaost
  • 1 dlgrekisk yogurt, 10 %
  • 1 tskDijonsenap
  • 2 mskpersilja, hackad
  • salt och vitpeppar, ur kvarn

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Laxburgare med kålsallad och persiljekräm

Tina Nordström

Tina Nordström

Tina Nordström är en välkänd svensk kock och TV-personlighet som har inspirerat många människor att laga mat genom sina TV-program och kokböcker. Tina är känd för sitt fokus på att använda lokala och hållbara råvaror i sin matlagning, samt för att hon ofta lagar enkel och god mat som passar för vardagsmiddagar.

Visa 17 recept

Ämnen