Långjästa morotsfrallor

Av Godare

(51)

Vad tycker du?

Långjästa morotsfrallor

Långjästa morotsfrallor. Rivna morötter i degen kan göra underverk för brödet. Det är också ett smart sätt att ta tillvara på småtrötta grönsaker och den långa jäsningen gatt frallorna håller sig goda i flera dagar. Recept ur Blomster och bakverk av Annelie Andersson.

Långjästa morotsfrallor passar perfekt till frukost.

Ingredienser

  • 5 gJäst
  • 3 dlVatten, kallt
  • 1 mskHonung, eller lönnsirap
  • 1 mskolja
  • 1 tskKummin
  • 1 tskSalt, cirka
  • 100 gmorötter, finrivna
  • 1 dlsolroskärnor
  • 3 dlfullkornsdinkel, 1 dl=60 g
  • 4 dlDinkel, siktat, spara någon dl till utbakningen, 1 dl=60 g

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Långjästa morotsfrallor

Ämnen