Chili con carne med ris

Foto: Diana Miller

Chili con carne på högrev

4,4 (40 röster)

Middagstips

En chili con carne full av smak till hösten.
Passar perfekt att göra på helgen så att du kan låta den koka riktigt länge.
Servera med dina favorittillbehör, till exempel ris eller tortillabröd, gräddfil, guacamole och tomatsalsa.

Chili con carne på högrev

  • Ingredienser

  • 1 kg högrev
  • 3 gul lök
  • 3 vitlöksklyfta
  • 3 morötter
  • 2 msk rapsolja
  • 1 kanelstång
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk koriander, malen
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk timjan
  • 5 hela nejlikor
  • 33 cl ale
  • 5 dl oxbuljong, (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 400 g kokta kidneybönor
  • 50 g mörk choklad
  • tsk salt
  • tsk nymald svartpeppar
  • g koriander, till garnering

Gör så här

Av: 

Clara Öhrn

LÄS VIDARE

Köttfärssoppa – mustigt, kryddigt och värmande

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Huvudrätter

Grytor recept

Mexikansk mat

MER OM GODARE

Vegetarisk chili

20 min

Fina revbensspjäll med sweet chili

1 h 40 min

Fransk löksoppa

1 h