Sallad med varmrökt lax
Foto: Felipe Morales
Sallad med varmrökt lax

Sallad med varmrökt lax och pocherade ägg

5 (1 röst)

Sallad med varmrökt lax och pocherade ägg – den här matiga laxsalladen med pocherade ägg och citronmajonnäs är perfekt att äta en varm sommardag.
Råvarorna kan varieras i oändlighet.
Blanda tillagade och råa grönsaker - det gör salladen extra god.

Sallad med varmrökt lax och pocherade ägg

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 400 g varmrökt lax
  • 400 g färskpotatis
  • 400 g blandade färska bönor
  • 1 st cocktailtomat
  • 5 knippmorötter
  • 1 rödlök
  • 1 dl rädisor, tunt hyvlade
  • smörgåskrasse
  • smör
  • 1 tsk dillfrö, valfritt
  • olja
  • vinäger
  • salt och peppar
  • 6 ägg, 4 att pochera 2 till majonnäsen
  • 2 msk ättika
  • rapsolja, eller annan neutral olja
  • 1 citroner
  • 1 tsk dijonsenap

Gör så här

Av: Clara Öhrn

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK