Gamestop rusade igen

Av: 

TT

Publicerad:
Uppdaterad:

Gamestop

Gamestop-aktien rusade över 100 procent innan börsen stängde på onsdagen. Aktien, som svängt extremt mycket de senaste månaderna, stoppades under de sista minuterna av handeln och aktien stannade på 91:70 dollar.

Spelbutiks-bolaget Gamestop, som varit en favorit bland småsparare både i USA och Sverige, stoppades två gånger, när börsens automatiska stabilisatorer kickade in. Aktien steg ytterligare 76 procent på efterhandeln.

För några veckor sedan låg den omtalade aktien på 483 dollar, för att sedan falla till strax under 50 dollar.

Sedan kursrallyt som nådde sin kulmen i början på februari har både den amerikanska handelsplattformen Robinhood och en frontfigur för sociala medier-rörelsen som drev handeln varit i förhör i kongressen.

Gamestop-aktien rusade igen. Arkivbild.
Foto: John Minchillo
Gamestop-aktien rusade igen. Arkivbild.

Gamestop-rusningen spred sig

Det är fortfarande inte helt klart varför aktien rusade senast, men en förklaring kan vara att ekonomichefen på Gamestop meddelade sin avgång under tisdagskvällen.

Den plötsliga rusningen spred sig till andra aktier som varit aktuella på Reddit-forumet WallStreetBets. Bland annat AMC som gick upp 18 procent och BlackBerry som stängde på plus 9 procent.

Många svenska småsparare hakade på Gamestop-rallyt för några veckor sedan. Hos Avanza och Nordnet noterades en topp den 3–4 februari med drygt 34 000 respektive 28 000 aktieägare i Gamestop.

I mitten på februari fanns fortfarande 24 000 ägare kvar hos Avanza och 23 000 hos Nordnet, trots att aktien föll från 483 dollar till strax under 50 dollar.

Publicerad:

LÄS VIDARE