Stordalen-effekt direkt för Ving

Publicerad:
Uppdaterad:

Petter Stordalen

Snacka om Stordalen-effekt.

Efter att det blev klart att den norska duon Petter Stordalen och Harald Mix köper Vingresor sålde företaget 30 procent fler resor under veckoslutet än normalt.

– VI sålde resor till ett värde av totalt 81 miljoner kronor, vilket verkligen tyder på en effekt av de nya ägarna, säger Fredrik Henriksson, kommunikationschef på Ving till Di.

Beskedet att den norska hotellmiljardären Petter Stordalen går in som ny ägare för Ving presenterades under en presskonferens på onsdagen.

– Jag får gåshud. Den här delen förenar hjärta och hjärna. Jag har hjärtat, mina partners har hjärnan, sa en exalterad Petter Stordalen när beskedet presenterats.

Vinggruppen har fortsatt sin verksamhet efter att ägaren Thomas Cook gick i konkurs i september och nu ser det alltså väldigt ljust ut för företaget.

– Under helgen sålde vi resor till ett värde av totalt 81 miljoner kronor, vilket verkligen tyder på en effekt av de nya ägarna. Våra kunder har visat oss ett enormt stort stöd under de senaste veckorna, vilket vi är väldigt tacksamma för, säger Fredrik Henriksson, kommunikationschef på Ving, till Di.

Enligt tidningen är Kanarieöarna och långväga resmål både österut och västerut bäst bokat för vintern och sommaren 2020.

PODD: Därför gick Thomas Cook i konkurs

I nyhetspodden Aftonbladet Daily pratar vi med flygexperten Jan Ohlsson om bakgrunden till att ett av världens största charterbolag nu gått omkull.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Eller ⬇️ klicka på PLAY-knappen

1 av 4 | Foto: TT NYHETSBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN