Kris hos Norwegian – ställer in tusentals flighter

Av: Oskar Forsberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Norwegian ställer in cirka 4 000 flygningar fram till slutet av maj.

Man ska också tillfälligt säga upp hälften av personalen.

– De nya begränsningarna gör en svår situation ännu värre, säger flygbolagets vd Jacob Schram i ett pressmeddelande.

Flygbolaget Norwegian är just nu i kris. Med anledning av USA:s besked om reseförbudet samt coronautbrottet tvingas man nu till extrema åtgärder.

Bolaget ställer in cirka 4 000 planerade flighter. Det skriver man i ett pressmeddelande.

Från 13 mars till 29 mars ställs de flesta flyg till USA från Amsterdam, Madrid, Oslo, Stockholm, Barcelona och Paris in.

Från 13 mars till slutet av maj kommer alla flyg mellan Rom och USA att ställas in.

Från 29 mars till slutet av april ställs alla flyg till USA från Paris, Barcelona, ​​Madrid, Amsterdam, Aten och Oslo in.

– Vår huvudprioritet är att skydda våra kunders och kollegors säkerhet. De nya begränsningarna gör en svår situation ännu värre. Vi uppmanar både norska och internationella myndigheter att vidta åtgärder nu för att säkra kritisk infrastruktur och jobb, säger Norwegians norska vd Jacob Schram i ett pressmeddelande.

Flygplan tillhörande Norwegian parkerade på Arlanda. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/ TT NYHETSBYRÅN
Flygplan tillhörande Norwegian parkerade på Arlanda. Arkivbild.

Flyg i Skandinavien drabbas också

Norwegian avbryter också en stor del av sitt inrikesflyg i Norge, liksom flygningar i Skandinavien, som till exempel Oslo-Köpenhamn och Oslo-Stockholm.

Alla flyg till Italien avbryts också.

Kunder som har köpt biljetter på påverkade flyg kommer att kontaktas via SMS och e-post med alternativ, inklusive ombokning för flyg vid ett senare datum, uppger man i ett pressmeddelande.

De inställda flighterna leder till att ett stort antal medarbetare tillfälligt sägs upp. Man uppger att man måste se över samtliga kostnader, vilket också innefattar personalen.

I pressmeddelandet skriver man att det kommer genomföras tillfälliga uppsägningar på upp till 50 procent av de anställda. Den siffran kan också öka.

Aftonbladet söker Norwegian för en kommentar.

PODD Resor i coronatider – det måste du tänka på

I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om vad som gäller med utlandsresor i corona-tider. Gäst är konsumentrådigare Maria Wiezell.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publicerad: