Johan Glans tackade nej till mörka rollen

Populära komikern: ”Nåt jag inte tyckte passade”

Publicerad:
1 av 4 | Foto: Lotte Fernvall
Johan Glans.

NÖJE

Robert Gustafsson, Jonas Karlsson och Carl-Gustav Lindstedt har gjort det.

Men Johan Glans har hittills valt att tacka nej till de allvarliga rollerna – ett erbjudande minns han särskilt:

– Det var lite för mörkt för mig, man kan väl ta det lite stegvis, säger han med ett skratt.

Totalt blir de 15 ur Sveriges komikerelit på Dalhallas scen i augusti nästa år. Nöjesbladet träffar Johan Glans, 44, och Kristoffer Appelquist, 43, för att prata om ”Humorkalaset”, där komikerna byter av varandra för att underhålla publiken. Totalt kan de ta in över 5 000 personer i publiken.

– Det är som en Las Vegas-teater. Vi är inte vana vid det, eller jag är inte det i alla fall. Vi är heller inte så bortskämda med att få umgås med varandra. man gör ju lite klubbar och så, men de allra flesta föreställningar på ett år är man ganska själv. Så att nu får vara med i världens största grupparbete med sina kollegor är skithäftigt, säger Kristoffer Appelquist.

Hollywoodfilm uppskjuten

Nöjesbladet passar på att fråga Johan Glans om en Hollywoodfilm som han tidigare berättat om, där han erbjöds en roll när han spelade in TV3-serien ”Swedish dicks”.

– Den har blivit framskjuten så nu vet jag inte om den blir av längre om jag ska vara ärlig.

Du är inte i Hollywood och jagar roller?

– Nej, det var lite roligt att vara där nästan som på studiebesök, men jag kände också väldigt starkt att det inte var för mig det livet, då har jag det för bra här hemma. Men om den filmen blir av så hoppas jag att jag fortfarande är med i den, säger han.

Kristoffer Appelquist blir nyfiken över samtalsämnet.

– Jag har funderat över när jag sett din enormt långa lista över roller. När ska du göra den där... Robert Gustafsson spelar allvarlig polis nu, Jonas Karlsson spelar allvarlig polis nu. Den vackraste resan från komiker till allvarlig ledsen polis som dricker lite för mycket gjorde väl Carl-Gustav Lindstedt i ”Mannen på taket”, säger han och tar över rollen som intervjuare från Nöjesbladets utsände:

Tackade nej till mörka rollen

Kristoffer Appelquist: Är det på din radar att spela ledsen polis?

– Får jag en fråga om att vara ledsen polis så skulle jag absolut överväga det. Men det är inget jag aktivt jagar, det är inget jag känner att jag måste bevisa.

Kristoffer Appelquist: Men jag tycker att det är konstigt att du inte har fått frågan?

– Jag har fått lite såna frågor men nåt som jag inte tyckte passade. Det finns en specifik grej, men har det inte blivit av så har det inte blivit av. Då är det dumt att prata om. Men det var lite för mörkt för mig. Man kan väl ta det lite stegvis, jag kan vara ledsen polis först, sen kan jag kanske...

Här tystnar Johan Glans. Han vill inte riktigt gå in på detaljerna om rollen han tackat nej till när Nöjesbladet är med i rummet.

Samtalet går istället tillbaka till den kommande showen i Dalhalla.

– Det jag har upptäckt nu när man har gjort så många andra grejer som tv-serier och sånt är att stand up-comedy är det roligaste. Jag har svårt att tänka mig nåt som är mer kul än att få åka med andra komiker och göra en stor show, säger Johan Glans.

Publicerad:

LÄS VIDARE