”Bachelor”-profilen riktar skarp kritik efter TV4:s tilltag

Hedvig Friberg blev dumpad två gånger av bachelorn David Möller

Av: Jakob Meijer

Publicerad:
Uppdaterad:

Hon blev ratad – två gånger av bachelorn.

Nu kritiserar deltagaren Hedvig Friberg TV4 efter produktionens tilltag.

– Jag tyckte det var jättetufft, säger hon.

Hedvig Friberg lämnade ”Bachelor”-finalen i tårar efter att David Möller gett sin sista ros till Gabriella Bylund.

Efter inspelningen fick hon tid att bearbeta sina känslor.

Men när det var dags för eftersnacksprogrammet ”Efter sista rosen”, där deltagarna möts på nytt, blev hon återigen avvisad av bachelorn – på grund av en miss från produktionen.

När David Möller i programmet avslöjar att han inte längre är tillsammans med Gabriella Bylund ber plötsligt programledaren Malin Stenbäck alla deltagare att lämna studion. I stället kallar hon in Hedvig, som får sätta sig bredvid bachelorn.

– Malin, vänta lite, protesterar David Möller.

– Kan det ha varit så att det blev fel när du valde? frågar Malin Stenbäck.

– Nej, jag valde inte fel. Jag skulle valt Gabriella i dag, säger David Möller.

Med Hedvig bredvid sig avslöjar han även att han har en ny kärlek.

”Jag protesterade”

I dag är Hedvig Friberg kritisk mot produktionens agerande.

– Jag skämdes och tyckte det var jättetufft, säger hon.

Inför inspelningen av programmet hade hon blivit tillfrågad av produktionen om hon kunde tänka sig att ge David en ny chans i fall det visade sig att han och Gabriella Bylund gjort slut.

Hedvig svarade att hon gärna skulle veta hur David tänkte, förutsatt att frågan kom från honom själv.

– När vi har vårt första samtal i programmet tror jag att frågan ska upp, men sen så avslutade vi och jag går ut därifrån. Då inser jag att de ska göra världens stora scen av det hela. Jag protesterade så klart, jag ville inte framställas som desperat.

1 av 4 | Foto: Sjuan/TV4 play
Hedvig Friberg i ”Bachelor” 2018

Hedvig Friberg: ”Skadan var redan skedd”

Produktionen ska ha lyckats lugna ner Hedvig.

– Deras illusion av det hela var nog att vi skulle säga ja och så skulle vi vara uppe i skyarna och skåla med champagne. Att det skulle bli ett lyckligt slut, säger hon.

– Men sen var det plötsligt dags och då hör jag hur han verkligen protesterar och inte alls vill ställa till med en scen. Jag började slita av mikrofonen, jag vägrade. Detta vill jag absolut inte göra. Men på något sätt övertalades jag igen.

Hedvig berättar att hon skämdes när hon än en gång blev ratad av David.

– Jag skämdes rätt mycket och tankarna gick verkligen: ”Gud ska svenska folket se det här igen?”. Jag var nog mest rädd att jag absolut inte ville framstå som att jag gör allt för David. Det här var ändå så pass många månader efter första inspelningen så jag hade princip kommit över det.

Hon har inget agg mot David, och tycker de två skötte situationen så gott de kunde. Däremot tycker hon ansvariga kunde hanterat det bättre.

– De sprang i princip mot mig efteråt och bad om ursäkt. De sa att de inte alls trodde att det var så det skulle bli, de trodde inte att David skulle bli så chockad av situationen. De visste absolut inte att han träffade någon ny. De bad om ursäkt, men å andra sidan var skadan redan skedd. 

Nöjesbladet har sökt TV4.

Publicerad:

LÄS VIDARE