Arquette till sjukhus – efter wrestlingmatch

Hollywoodstjärnan har satsat på sporten i ett halvår: ”Jag har tur som överlevde”

Av: Torbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:

Skärsåret kunde ha kostat honom livet.

David Arquette fick föras akut till sjukhus efter wrestlingmatchen.

– Jag kommer aldrig ställa upp i en ”death match” igen, säger han till People.

Han har tränat och tävlat i underhållningssporten wrestling i ett halvår.

Men matchen mot wrestlingstjärnan Nick Gage för en vecka sen höll på att kosta Hollywoodstjärnan David Arquette, 47, livet.

– Jag har tur som överlevde. Om jag hade blivit skuren i stora stora halsvenen hade jag antagligen inte varit här just nu, säger han till People efter några dagar på sjukhuset.

Där fick han behandlas för en infektion efter ett djupt skärsår i halsen.

1 av 2 | Foto: SplashNews.com / IBL
David Arquette.

Blev skuren i halsen

Matchen var en så kallad death match som brukar beskrivas som ”utan regler och utan diskvalificeringar”. Arquette skadade sig allvarligt på en krossad lampa och skar upp delar av halsmuskulaturen.

– Ibland använder de såna här fluorescerande lysrör och jag skar mig och började se blod som droppade och fick panik. Jag vände mig om för hastigt och änden av det trasiga röret skar mig i halsen. Det var ruggigt, säger han till People.

David Arquette, som är känd från bland annat ”Scream”-filmerna och har barn tillsammans med ”Vänner”-stjärnan Courteney Cox, valde nyligen att börja tävla i underhållningssporten wrestling för att motbevisa kritiker.

– För 18 år sen vann jag ett WCW World-tungviktsbälte. Men den segern var en skam för bältet och wrestlingvärlden och ända sen dess har folk kritiserat mig. Jag ville verkligen bevisa mig och stå upp för mig själv. Jag var trött på att bli mobbad och att folk tyckte att jag bara var nån Hollywood-snubbe, säger han.

Ingen mer death match

WCW World-mästerskapen existerade mellan 1991 och 2001, men efter att flera wrestlingorganisationer gått samman finns titeln inte längre. Men det hindrade inte David Arquette att ge sig in i sporten igen.

Han anlitade en tränare och gick ner 25 kilo. Trots den livsfarliga skadan tänker han inte överge sin nya karriär.

– Jag älskar wrestling och jag kommer fortsätta. Men jag kommer inte göra någon mer ”death match”. Jag förstod inte omfattningen av hur tuffa de är. Jag tog mig verkligen vatten över huvudet, säger han till People.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN