Downton Abbey

Efter dundersuccén - det blir en ny Downton Abbey-film

Av: 

Olle Kvarnsmyr

Foto: Nick Briggs / TT NYHETSBYRÅN

NÖJE

Förväntningarna var högst modesta när Downton Abbey-filmen hade premiär i höstas. Men vilken braksuccé det blev. Nu bekräftas det att en uppföljare är på väg.

Intresset för att åter igen drömma sig bort till godset Downton Abbey och dess herrskap och tjänstefolk var monumentalt när bioversionen av tv-serien hade premiär. Enligt Hollywood Reporter var det dessutom ovanligt många äldre biobesökare som valde "Downton Abbey", varav 74 procent var kvinnor. I runda slängar 1,6 miljarder kronor drog filmen in på världens biografer och då är inte ens popcornen inräknade.

Alla var inte lika nöjda

Men en som inte gladdes över bioversionen är Nöjesbladets Markus Larssons som tycker filmen är en förfärlig fars.
— Filmen ”Downton Abbey” är en förolämpning mot begreppet ”att mjölka en succé”. Ljudet när mjölk skvätter i en spann är mer spännande:

”Skwiiiiiiiiittt. Skwooooott! Skwiiiiiiitt! Skwoooooott!”

Se där. Fyra ord som är mer värda än biobiljetten, säger Larsson.

Godset där det allt som oftast dricks te i smoking och tjusig klänning

Foto: Simon Paulin / SvD / TT / TT NYHETSBYRÅN

Depression och fascism

Till Downton Abbey fansen stora glädje (och Larssons förskräckelse) bekräftar nu skaparen Julian Fellowes att en ny film är på gång. Filmens handling kommer att röra sig runt hur Storbritannien påverkades av depressionen i USA mot slutet av 20-talet och hur fascismen i Europa förgiftade hela världen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Kvällens hetaste match på Oddset: Danmark–Belgien i EM. Den som vet mest vinner mest. Till Oddset. | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Nya Jönssonligan ställd mot väggen

ÄMNEN I ARTIKELN

Downton Abbey

Julian Fellowes