Stjärnorna som ska genomgå ”16 weeks of hell”

Av: Anna Shimoda, Hans Shimoda

Publicerad:

Aftonbladet kunde tidigare avslöja att Kanal 5 och Dplay gör en realityserie av träningskonceptet ”16 weeks of hell” och att Agneta Sjödin är en av deltagarna.

Nu kan vi berätta vilka som gör henne sällskap: Martina Haag, Anders Öfvergård, Özz Nûjen, Måns Möller och Martin Melin.

Det omskrivna träningsprogrammet ”16 weeks of hell” är ungefär vad det låter som, ett stenhårt sätt att komma i superform. Kändisar som Rickard Olsson, Lasse Kronér, Magnus Hedman och Gyllene Tider-trummisen Micke Syd Andersson har alla tagit sig igenom programmet på egen hand.

I januari kunde Aftonbladet avslöja att Kanal 5 och Dplay planerade att göra en realityserie där svenska kändisar ska ta sig an det krävande träningsprogrammet. En av dem är Agneta Sjödin som berättade om planerna.

– Jag ska börja programmet nu på måndag. Men jag vill inte bli för smal i ansiktet, så jag kanske kommer lägga till lite när det kommer till kosten. Men jag har faktiskt lite fett att ta av om jag vill ha en hård mage, förklarade hon.

”Vill kunna lyfta ut varenda en som sitter i rummet”

Nu kan Aftonbladet berätta att ytterliga fem namnkunniga kändisar ska testa sitt så kallade ”pannben” och ge sig ut på evighetslånga powerwalks, träna flitigt och tillämpa disciplinerad kosthållning. En av dem är författaren Martina Haag som har ett dokumenterat träningsintresse. Hon har sprungit maraton flera gånger och skrivit löparboken ”Heja, heja!”.

Martina Haag är en av sex deltagare i nya realityserien.
Foto: LINUS HALLSÉNIUS
Martina Haag är en av sex deltagare i nya realityserien.

– Det känns jättejobbigt, men kul att vara med på detta. Jag vill kunna gå in i ett mötesrum och tänka att jag kan lyfta ut varenda en som sitter i rummet. Så stark vill jag känna mig efter 16 veckor. Den största utmaningen för mig är att jag inte får äta en god frukost. I vanliga fall äter jag som en häst, så utmaningen är att inte tappa skärpan på grund av det strikta kostschema vi måste hålla oss till säger Martina Haag.

De andra deltagarna är forne ”Robinson”-profilen Martin Melin, programledaren Anders Öfvergård och komikerna Özz Nûjen och Måns Möller.

– Jag har ett par bekanta som genomfört 16 weeks of hell så jag vet att det är krävande och tar mycket tid. Det var inte helt självklart att tacka ja. Men samtidigt är jag en person som går igång på utmaningar, säger Martin Melin och fortsätter:

– För mig är det kosten som kan ställa till det för mig, jag är lite för förtjust i onyttig mat och bullar. Jag är lite nervös för att det kan spricka där. Träningen kommer jag fixa, bara kroppen håller och jag inte blir skadad. Två pass om dagen kommer så klart kräva lite nya prioriteringar, men jag får väl ställa dejtandet så länge, haha!

Foto: LINUS HALLSÉNIUS
Martin Melin kan behöva ställa in sitt dejtande under 16 veckor.

Konceptets grundare coachar

Inspelningarna har dragit igång för länge sedan. Agneta Sjödin uppdaterar flitigt på Instagram och man kan även se Måns Möller promenera i arla morgonstund på Kungsholmen med kollegan Özz Nûjen.

Träningsprogrammet ”16 weeks of hell” är ett svenskt koncept som är grundat av Tony Andersson.

– Det känns givetvis väldigt kul att det blir ett tv-program av konceptet. Jag kommer vara den som coachar deltagarna. De verkar helt klart peppade och kommer genomföra programmet som vilken deltagare som helst. Det kan bli en intressant vår, förklarade han för Aftonbladet i januari.

Programmet, som beräknas ha premiär på Dplay den 6 maj, har fått titeln ”Den stora hälsoresan – från soffpropp till superkropp”.


Kändisarna som genomgår ett 16 veckor långt helvete:

• Agneta Sjödin

• Martina Haag

• Anders Öfvergård

• Martin Melin

• Özz Nujen

• Måns Möller

Publicerad:

LÄS VIDARE