Alla deltagare lider av skador – utom en

Louise Karlsson: ”Får jag ett anfall kan jag inte röra benen”

Av: Louise Åström

Publicerad:
Uppdaterad:

Tävlingarna i ”Mästarnas mästare” har inte ens börjat men redan nu lider nästan alla deltagare av skador.

Den enda som inte är skadad är Emma Igelström.

– Jag har aldrig hört så mycket ursäkter vid ett matbord någonsin som jag hörde igår, säger hon med ett skratt.

PORTO HELI. Två diskbråck, två hälsenor som strular, ett skadad knä, två sträckta lår, ett axelproblem och en inflammerad sena i foten. Det är deltagarnas skador innan första tävlingen startat.

Idrottsstjärnorna bär på både gamla och nya problem som riskerar att ställa till det för dem i de kommande utmaningarna. Magdalena Forsberg, 50, har ryggsmärtor.

– Ryggen har jag alltid ont i. Diskarna är inte som de ska. Det är en skada som kom under karriären. Jag är väldigt stel. Vissa dagar har jag jätteont. I maj fick jag problem med knät efter att ha tränat ryck inför ”Mästarnas mästare”. Jag har gjort en magnetröntgen och det är menisken. Men den är inte helt trasig, säger hon.

Forsbergs lagmedlem, Pernilla Wiberg, 46, slet av sin hälsena 1993. Och än i dag beter den sig inte som hon önskar.

– Den spökar. Jag får alltid inflammation i fästet om jag springer eller hoppar för mycket.

”Det högg till”

Även Kennet Andersson, 49, har problem med hälsenan. Han slet av den för sju månader sedan och tackade först nej till att medverka i programmet på grund av det. Men efter ett samtal med sin sjukgymnast ändrade han sig.

– Sjukgymnasten sa att det inte finns några möjligheter att jag kommer att vara i form. Men att det inte finns någon risk för min hälsena. Men jag kan ju inte hoppa med den eller springa som jag vill. Det finns ingen kräm. Styrkan är inte tillbaka.

Jesper Blomqvist, 43, uppträdde tillsammans med sin danspartner från ”Let’s dance”, Malin Watson, under Kristallengalan för drygt en vecka sedan. Därefter åkte han till Manchester för att spela en uppvisningsmatch mot Barcelona med United. Men då sa kroppen ifrån.

– Det blev nog lite väl mycket. Det högg till i framsidan av höger lår. Jag fick stiga av planen direkt för jag visste att jag skulle hit så jag ville inte chansa. Men alla har ont någonstans.

”Gör väldigt ont”

Magnus Wislander, 53, som ingår i boll-laget, tillsammans med Blomqvist har också sträckt låret. Även simlaget lider av skador. Louise Karlsson, 43, har axelproblem sedan simtiden och har också problem med diskbråck.

– Får jag ett anfall kan jag inte röra benen. Det är som ryggskott fast tio gånger värre. Det känns som att du kastar in en handgranat i ryggen.

Ingemar Stenark, 61, tillhör också gruppen med ryggproblem.

– Jag har haft diskbråck för sex, sju år sedan. Jag har känningar av det men jag gör gymnastik. Så länge jag håller det i schack brukar det gå bra.

Anna Lindberg, 35, har en skadad fot.

– Jag har haft problem med foten i ganska många månader. Det är en sena under foten som är inflammerad som gör att det gör väldigt ont att gå på hälen. Jag kan inte springa längre sträckor. Men nu är vi här.

”Aldrig hört så mycket ursäkter”

Den enda deltagaren som inte dras med skadeproblem är simlagets Emma Igelström, 37, Hon tränar inför VM i Ironman.

– Jag är helt skadefri och frisk.

Igelström avslöjar att det gnällts en hel del vid deltagarnas matbord.

– Jag har aldrig hört så mycket ursäkter vid ett matbord någonsin som jag hörde igår, haha. Det är sjukt mycket snack om skador. Men det är någon elitidrottsgrej, att man måste försvara sig innan det går dåligt.

Publicerad:

LÄS VIDARE