Molly Sandéns låt nominerad till en Oscar

Kan vinna pris för ledmotivet till Eurovision-filmen

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Hon gömde sig först bakom en pseudonym – nu kan Molly Sandéns sånginsats belönas med en Oscar.

Låten ”Husavik” från ”Eurovision song contest: The story of fire saga” har chans att vinna världens mest ansedda filmpris.

”Jag är helt jävla överlycklig” hälsar Molly Sandén via sms.

Molly Sandén, 28, kan vinna en Oscar för sin sånginsats i ”Eurovision song contest: The story of fire saga”.

Under måndagen offentliggjordes alla nomineringar till årets Oscarsgala, som äger rum den 26 april i år.

Låten ”Husavik” från netflix-filmen ”Eurovision song contest: The story of fire saga”. nomineras i kategorin bästa låt. I filmen framförs den av huvudrollsinnehavaren Will Ferrell, 53, som också har producerat och skrivit manus till filmen, tillsammans med Rachel McAdams, 42.

Men det är Molly Sandén som gör Rachel McAdams sångröst.

”Jag är helt jävla överlycklig. Mitt fjortonåriga jag skrikgråter inombords. Det här va ju min absoluta högsta dröm... känns overkligt, nästan magiskt. Det var längesen jag blev såhär glad över ett besked”, hälsar Molly via sms.

Under pseudonym

Men hon gömde sig först bakom en pseudonym, My Marianne, för sitt arbete med filmen, något som Aftonbladet var först att avslöja i maj 2020 i samband med att de första låtarna ur filmen släpptes strax före premiären på streamingtjänsten Netflix.

My och Marianne är Molly Sandéns mellannamn och hon har senare motiverat användandet av pseudonym med att låtarna i filmen skiljer sig från den musik hon släpper under eget namn.

”Husavik” har skrivits av svenska Max ”Fatmax Gsus” Grahn, 33, och Rickard Göransson, 37, tillsammans med amerikanen Savan Kotecha, 42, som dock bor och verkar i Sverige.

Musiken till filmen var även nominerad i kategorin ”Musik för visuell media” på nattens Grammygala, men fick se sig besegrad av ”Jojo Rabbit”.

Oscarsgalan äger rum den 25 april och sänds på TV4, TV4 Play och C More.

Publicerad:

LÄS VIDARE