Årets julvärd i SVT presenteras i dag

David Sundin storfavorit bland spelbolagen

Publicerad:
Uppdaterad:
David Sundin är favorit.
Foto: Claudio Bresciani / TT NYHETSBYRÅN
David Sundin är favorit.

NÖJE

Kanske blir det den viktigaste julvärden någonsin.

Den som ska tända ljuset i SVT klockan tre på julafton presenteras i dag klockan 12.00.

Julen blir inte som vanligt i år. Uppmaningar om avstånd, både geografiskt och i soffan, gör att många inte kommer ses som man brukar eller kanske till och med överhuvudtaget.

Men säkert är att ett ljus skall tändas och Kalle Anka och hans vänner ska fira jul. Och den som ska leda oss mellan de olika julsagorna presenteras i dag klockan 12.00.

Storfavorit för det ärofyllda uppdraget är David Sundin, i alla fall om man ska tro spelbolagen. Han har ett år bakom sig med många stjärnuppdrag som att programleda Melodifestivalen och succén ”Bäst i test”, och oddsmakarna verkar därför tro att han skulle gå hem i stugorna.

Foto: SVT
Tidigare julvärdar från åren som gått.

Återinför TV-hallåor

Men David Sundin är inte den enda lågoddsaren. Han är tätt följd av Nour el-Refai, Parisa Amiri, Lasse Åberg och Mia Skäringer.

SVT håller det hemligt fram tills att det presenteras. Men de har däremot presenterat att de storsatsar på julen i år, på grund av att många kanske kommer vara ensamma. Utöver ett utbud som ska satsa på gemenskap kommer kanalen kommer återinföra hallåor som extra sällskap från lucia fram till trettonhelgen.

– Och såklart blir det en väldigt speciell julvärd under julafton, säger SVTs vd Hanna Stjärne i ett pressmeddelande.

Zlatan och Tegnell högoddsare

Listan på kandidater som ska tända ljuset hos oddsmakarna är lång. Fråga doktorn-Susanne Axell, Greta Thunberg, Babben Larsson, Jesper Rönndahl eller paret Zackari.

Högst odds av dem alla har Anders Tegnell, Zlatan och Leif GW Persson. Den som spelar på att någon av dem får 50 gånger pengarna om det skulle vara så att de blir.

Publicerad:

LÄS VIDARE