Tittarnas dom – betyget på SVT:s julvärd Tareq Taylor

Vad tyckte tittarna om Tareq Taylors insats egentligen?

Här är betyget på årets julvärd i SVT.

Tareq Taylor, 52, är årets julvärd i SVT. Uppdraget anses av många vara ett av de finaste tv-uppdragen man kan få i Sverige.

Hyllade sin mamma

Varje år sitter mellan tre och fyra miljoner tittare hemma i tv-sofforna och ser när årets julvärd tänder ljuset. Tareq Taylor valde att i samband med ljuständningen prata om hur mycket hans mamma har betytt för honom.

– Min mamma har varit en riktig lejoninna som har gjort allt för sina barn, en sann allkonstnär. Och trots att hon jobbade så hårt som gjorde så räckte pengarna aldrig riktigt till.

Tareq Taylor juluppklädd i cape – som en liten hyllning till Karl-Bertil Jonsson.
Tareq Taylor juluppklädd i cape – som en liten hyllning till Karl-Bertil Jonsson.

Han berättar att trots det så såg hans mamma alltid till att julafton blev så bra som möjligt för Tareq Taylor och hans bror.

– Tänk om du hade vetat då att en vacker dag så skulle en av dina pojkar få lov att sitta i den här fåtöljen och tända det där ljuset. Så i år ska det där ljuset brinna för dig, mamma, sa Tareq Taylor.

Rörde tittarna till tårar

Den fina hyllningen gjorde många av tittarna berörda. I Aftonbladets julchatt har hyllningarna trillat in.

”Tareq Taylor. Helt fantastisk som människa. Vilken introduktion och kommunikation till det svenska folket. Inte ett enda öga var torrt här hemma.”

Tareq Taylor i mysig blå jultröja.
Tareq Taylor i mysig blå jultröja.

”Tack Tareq till din fina julhistoria. Vi blev rörda här hemma.”

”Tareq Taylor, bästa julvärden på länge”, lyder några av kommentarerna.

I Aftonbladets omröstning har i skrivande stund hela 62 procent röstat på att Tareq Taylors insats var ”julperfektion”. Endast 10 procent anser att han fick underkänt.

Och i en röd.
Och i en röd.

”Kärlek, hjärta, lugn och värme”

Även på sociala medier strömmade hyllningarna in. Den tidigare julvärden Sarah Dawn Finer, 40, kallade Tareq Taylor för ”den bästa julvärden vi någonsin haft”.

”Det var det vackraste, ärligaste, viktigaste och riktigaste jag någonsin hört. Och på det, sagt med kärlek, hjärta, lugn och värme”, skrev sångerskan på Instagram.

Här tänds ljuset.
Här tänds ljuset.
Publisert:

LÄS VIDARE