William Strid fick lämna ”Idol”

Semifinalisterna i ”Idol 2018” klara

Av: Jakob Meijer

Publicerad:
Uppdaterad:

Bara två veckor kvar till den stora finalen i Globen.

Då fick William Strid lämna ”Idol”.

Samtidigt bjöd Pär Lernström och Gina Dirawi på ett riktigt chockbesked – i nästa veckas semifinal kommer två idoler åka ut.

Det börjar dra ihop sig i årets ”Idol”. I kvällens kvartsfinal blev fem idoler fyra.

Bragi Bergsson och William Strid var de två som hängde löst, och när Pär Lernström avslöjade resultatet stod det klart att Strid var den som fått minst röster av tittarna.

– Det är klart det är tråkigt, man vill ta sig så långt som möjligt. Samtidigt har jag haft det lite på känn. Jag har hängt löst två veckor i rad. Jag tycker ändå jag gjorde allt jag kunde i dag. Det är på två sätt, jag är topp fem. Det är positivt, men ändå tråkigt, säger William Strid till Nöjesbladet.

Efter förra veckans fredagsfinal riktade Nikki Amini hård kritik mot de manliga deltagarna. Även i kväll fick Strid en del hårda ord från juryn.

William Strid håller inte riktigt med om kvällens kritik.

– Vissa gånger tycker jag de varit lite väl hårda mot oss. Sen har de rätt i mycket de säger. Men i dag till exempel. De har sagt att jag ska släppa loss, och då gjorde jag det på min första låt och dansade och grejer. Då får man ändå halvkritik.

William Strid missade alltså semifinalen, men fredagskvällen var inte slut där. I slutet av sändningen levererade Pär Lernström och Gina Dirawi ett chockbesked till de kvarvarande deltagarna.

Nästa vecka kommer inte bara en, utan två deltagare tvingas lämna, vilket aldrig tidigare hänt.

De kvarvarande idolerna William Segerdahl, Sebastian Walldén och Bragi Bergsson såg alla sammanbitna ut när tog emot beskedet. Och förhandsfavoriten Kadiatou Holm Keita tog det extra hårt och brast ut i tårar på scenen.

Deltagarna i ”Idol 2018”.
Foto: NAINA W JÅMA
Deltagarna i ”Idol 2018”.
Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN