Jonas Björkman efter finalmissen: ”Handlar inte om liv och död”

Fick lämna ”Mästarnas mästare” efter rysarduell

Av: Agnes Aronsson

Publicerad:
1 av 5

Jonas Björkman fick lämna ”Mästarnas mästare”, efter ännu en duellrysare.

Han kämpade ända in i slutet, trots att han drabbats av feber inför tävlingarna.

– Det är klart att man vill göra bra ifrån sig, men det handlar inte om liv och död, säger Jonas Björkman.

Det blev tennisproffset Jonas Björkman, 45, som tvingades lämna ”Mästarnas mästare” i kvällens avsnitt, efter ännu en rysare i nattduellen. Han var en hårsmån från en finalplats.

– Det var ganska väntat, jag åkte ju på feber den natten inför första tävlingarna, vilket inte var speciellt roligt, sedan blev det lite bättre på förmiddagen. Men genom att vi hade såpass fysiska aktiviteter så visste jag att jag inte hade de bästa förutsättningarna för att utmana, säger han.

Han sparade sig lite i den första tävlingen ”jubelidioten”, för att samla kraft till nästa tävling.

– Under min aktiva karriär så var man lite dumdristig och spelade med infektion i kroppen vilket såklart inte är bra, så nu i detta läget så var det en lite annan situation. Det är klart att man vill göra bra ifrån sig, men det handlar inte om liv och död på samma sätt. Nu är man mer rädd om hälsan, säger han.

Håller kontakten med de andra

Men trots taktiken att samla kraft till de andra tävlingarna, stod Jonas Björkman tillslut i nattduellen mot ishockeyspelaren Maria Rooth, 37. Armborst blev grenen, där bäst av tre omgångar vinner. De första skotten på måltavlan blev oerhört jämnt, och det skiljde enbart två millimeter mellan pilarna, till Maria Rooths fördel. Hon vann även andra omgången, och Jonas Björkmans tid i ”Mästarnas mästare” var över.

– Det var blandade känslor. På ett sätt så var det tungt såklart för man ville vara kvar i och med att vi hade så otroligt roligt.

– De som är kvar var riktig starka, jag vet inte ens om jag hade kunnat rubba dem även om jag inte fått feber. De var riktigt duktiga, säger han.

Vad tar du med dig från din tid i ”Mästarnas mästare”?

– Tiden tillsammans med gänget var ju fantastisk. Det är verkligen sex nya vänner för livet som jag har kontakt med i stort sett varje vecka sedan vi var där. Sedan ville man ju vinna också när man väl är i tävlingsmomentet, men just det här med att lära känna andra idrottspersoner och höra vad de har gått igenom i sina karriärer – jag är ju en idrottsnörd så jag tycker att det är väldigt intressant, säger Jonas Björkman.

Kvar i final är nu ishockeyspelaren Maria Rooth, snowboardåkaren Richard Richardsson, brottaren Martin Lidberg och fotbollsspelaren Anders Svensson.

Publicerad:

LÄS VIDARE