PH-profilens hårda kritik mot TV3 efter sin medverkan i ”Trolljägarna”

Jesper Bengtsson i tårar: ”Extremt förmildrat”

Av: Natalie Demirian

Publicerad:
Uppdaterad:

”Paradise hotel”-profilen Jesper Bengtsson medverkar i ”Trolljägarna” om hot han har mottagit.

Nu riktar han stark kritik mot hur programmet konfronterade trollet.

– Jag tycker att det är extremt förmildrat jämfört med hur situationen faktiskt var, säger han till Aftonbladet.

Jesper Bengtsson, 24, har medverkat i realityprogrammet ”Paradise hotel” under två säsonger och berättar i ”Trolljägarna” om hot och hat som han och hans familj mottagit i samband med det.

Det är särskilt en man, en familjefar, som har traskasserat honom i flera år.

Utöver att skriva till Jesper Bengtsson har han hört av sig till hans föräldrar med hårda och kränkande kommentarer. Dessutom har han önskat livet ur deras son.

– Jag var förberedd på att det skulle komma näthat, det har jag mottagit i flera år. När det riktas mot mig har jag inte tagit åt mig så mycket. Men under en period kom det en extrem våg med både hot- och hatmeddelanden. Till slut började det påverka mig och droppen var när jag fick höra hur min familj har blivit påhoppad.

Jesper bryter ihop i ”Trolljägarna”.
Foto: TV3
Jesper bryter ihop i ”Trolljägarna”.

Besviken på programmet

Familjen har försökt polisanmäla mannen, men anmälan lades ner.

Jesper Bengtsson menar också att mannen har gett sig på honom betydligt mer än vad som framgår i ”Trolljägarna”. Bland annat har han lejt en hockeyspelare att slå honom med en klubba på planen och sedan skrivit att ”nästa gång kommer det att göra mer ont”. Dessutom har trollet slagit sönder hans tjejkompis bil, kallat henne för ”hora” och frågat henne hur bilen mår.

Därför känner sig Jesper Bengtsson beskriven över hur trollet kommer undan i ”Trolljägarna”.

– Jag tycker att konfrontationen blev så mild. Jag ville fråga trollet om att han själv har tre småbarn, tänk om det var dina egna barn som fick motta sådant här? Alternativt fråga vad är det som får honom att drivas till att hata människor som är med i tv istället för att sprida kärlek till de han tycker om och ge sina barn en bra uppfostran. Men inget sådant kom med. Han smiter ju undan ordentligt bra.

Foto: TV3
Jesper Bengtsson i ”Trolljägarna”.

”Blev arg”

Dessutom känner Jesper Bengtsson, som i dag jobbar som säljare, att produktionen försökte framhäva honom i ett dålig dager.

– Inte nog med att de ”satte dit” honom så lugnt, istället för att framhäva hur dåligt jag mådde där och då. Det kändes dessutom som att de la en stor tyngd på att ta fram material från ”Paradise hotel” där man visade upp mer grisiga sidor. Det kändes som att de ville förstärka att jag var grisig i PH. Jag blev arg när jag såg det.

Foto: TV3
Robert Aschberg konfronterar mannen som trakasserat Jesper och hans familj.

TV3: Tråkigt

Susanne Nylén, presschef på TV3, säger att produktionen gör sin bedömning om lämpligt tillvägagångssätt vid varje enskild konfrontation.

”Det är självklart tråkigt om Jesper känner så, men allt som spelas in får ju inte alltid plats i ett tv-program tyvärr. Vår önskan är att visa helhetsbilden i största möjliga mån. Vi upplever ändå att det framgår här vilket oacceptabelt näthat Jesper blivit utsatt för och att vi går till botten med det. I detta fall ledde konfrontationen till att mannen backade och bad Jesper om ursäkt”, skriver hon i ett sms.

”Trolljägarna” sänds tisdagar kl 21.00 på TV3, Viafree och Viaplay.

Publicerad:

LÄS VIDARE