Tony Irving: ”Besviken över att Sussie inte vann”

Av: Natalie Demirian

Publicerad:

Det blev John Lundvik som stod som vinnare i ”Let’s dance”.

Men Tony Irving hade hoppats på Sussie Eriksson.

– Jag är besviken över att Sussie inte vann. Jag tycker att Sussie var den rätta vinnaren efter finalen i kväll, säger han till Aftonbladet.

Juryordförande Tony Irving, 53, gjorde sin femtonde ”Let’s dance”-final.

Han säger att han är överlycklig över kvaliteten i finalen.

– Aldrig har vi haft två finalister som varit så balanserade. Aldrig har vi haft en man och en kvinna som varit så balanserade. Varje gång det har varit en man och en kvinna i final tidigare har mannen varit en medelålders gubbe som är ganska rolig, men kass på att dansa. Så det här var verkligen två värdiga finalister som levererat extremt hög kvalitet. Jag förväntade inte mig att de skulle komma ut och göra tre otroligt bra danser.

”Let’s dance”-juryn, från vänster Dermot Clemenger, Ann Wilson och Tony Irving.
Foto: TV4
”Let’s dance”-juryn, från vänster Dermot Clemenger, Ann Wilson och Tony Irving.

”Sussie var överlägsen”

Trots det är han besviken över resultatet.

– Jag är besviken över att Sussie inte vann. Jag tycker att Sussie var den rätta vinnaren efter finalen i kväll. Å andra sidan kan jag förstå varför publiken röstade på John, för det sista numret han gjorde var amazing. Jag är lite besviken, för jag tycker att Sussie var överlägsen hela kvällen. John har enligt mig vunnit på grund av sitt finalnummer, vi har aldrig sett ett finalnummer i dess like i ”Let’s dance”.

David Hellenius och Tilde de Paula Eby meddelande i början av finalen att de båda slutar som programledare för ”Let’s dance”.

Foto: Annika Berglund/TV4
John Lundvik och Linn Hegdal, vinnare av ”Let’s dance” 2020.

Vill inte lämna ”Let’s dance”

Men Tony Irving går inte i de tankarna.

– ”Let’s dance” är en del av mitt liv, jag är en dansare och dans har varit en del av mitt liv i 50 år. Så länge som ”Let’s dance” finns vill jag vara med. Jag vill vara kvar så länge som de vill ha mig.

Han säger att TV4 får slita honom från stolen om de skulle vilja göra sig av med honom i framtiden.

– Jag håller på att bli äldre och kan tänka mig att de kanske vill byta ut den där gråa gubben på stolen någon gång. När de gör det så får de ta bort mig sparkande och skrikandes från den stolen, för den är min!

Publicerad:

LÄS VIDARE