Winslet och DiCaprio räddade cancersjuk småbarnsmamma

Auktionerade ut en middag med Jack och Rose

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: TT / NTB Scanpix

NÖJE

Kate Winslet och Leonardo DiCaprio räddade en småbarnsmamma från att dö i cancer.

De samlade ihop elva miljoner kronor så att kvinnan kunde genomgå behandlingar.

– Du räddade mitt liv, säger hon till skådespelerskan i programmet ”This morning”.

När 28-åriga gravida Gemma Nuttall diagnostiserades med cancer trodde hon att hon bara hade några månader kvar att leva. Då klev skådespelerskan Kate Winslet in.

– Jag förlorade min egen mamma i cancer förra året, säger hon i programmet “This morning”.

Middag med Jack och Rose

Därför ville hon starta en insamling så att Nuttall skulle ha råd med behandling. Hon ringde upp sin gode vän och kollega, Leonardo DiCaprio, som hon spelade mot i filmen ”Titanic” 1997. Där spelade de det ikoniska kärleksparet Jack och Rose. Winslet frågade om han ville delta på en välgörenhetsmiddag. Hans svar?

– Vi kan göra det bättre än så. Kom till mig i St. Tropez, till min stora välgörenhetsgala för Leonardo DiCaprios insamling, så auktionerar vi ut en middag med Jack och Rose.

Elva miljoner kronor

De auktionerade ut tre middagar som resulterade i nästan elva miljoner kronor. Pengarna delades i hälften där ena delen gick till DiCaprios välgörenhetsfond och den andra till cancersjuka Nuttall. Tack vare Hollywood-stjärnornas initiativ kunde hon genomgå behandling och är nu frisk. Hennes dotter är idag tre år.

– Jag vill bara tacka dig för ditt hårda arbete. Du räddade mitt liv och jag vill att du ska veta det, säger Nuttall till Winslet och brister ut i tårar.

Hjälper andra

Summan som samlades in var dock så stor att det både räckte och blev över. Nu har Winslet och småbarnsmamman startat en egen välgörenhetsfond för att hjälpa andra i samma situation.

– Jag känner mig välsignad som kunde hjälpa till, säger Kate Winslet.

Publicerad:

LÄS VIDARE