Komiker pudlar efter Trumpskämt

Av: Linn Elmervik, TT

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: Chris Pizzello / AP TT NYHETSBYR N
Kathy Griffin

Komikern Kathy Griffin lade upp en bild på sociala medier där det ser ut som att hon håller upp Donald Trumps avhuggna huvud.

Det ledde till massiv kritik.

Nu ber hon om ursäkt för skämtet.

Bland annat reagerade Trumps äldsta son Donald Trump Jr och Chelsea Clinton, dotter till Bill och Hillary Clinton på komikerns bild. Secret service, som har hand om presidentens livvaktsskydd, twittrade att de skulle titta närmare på ärendet.

Nu raderar Kathy Griffin bilden, som tagits i ett konstprojekt i samarbete med fotografen Tyler Shields. Hon ber också om ursäkt.

– Bilden var inte rolig. Jag ber om er förlåtelse, jag har tagit bort bilden, säger hon i en inspelad video som hon postat i flera sociala medier.

Innan hon raderade bilden sa att hon visste att det nya projektet skulle skapa bråk, men kallade det en konstnärlig markering och att hon inte menade att skada någon.

Får sparken från reklamuppdrag

Samtidigt tar flera av Griffins arbetsgivare avstånd från henne.

Under tisdagen meddelade vd:n för Squatty Potty, ett företag som säljer toaletttillbehör och badrumsprodukter, att Kathy Griffin får sparken från de reklamuppdrag hon gör för dem, rapporterar The Wrap.

– Vi blev chockade och besvikna av att höra om bilden Ms Griffin delade i dag. Det var djupt olämpligt och strider mot de värderingar vårt företag står för, säger vd:n.

Tv-kanalen CNN, där Kathy Griffin är programledare, tar också avstånd från skämtet och kallar det ”hemskt och stötande”.

Publicerad:

LÄS VIDARE