I Hollywood är söndagar vardagar

Bondbruden var dagens överraskning

Publicerad:

NÖJE

HOLLYWOOD

Det brukar heta att söndagarna är heliga.

Det är de inte i Hollywood.

Här är de obligatoriska jobbdagar.

Egentligen är det inte så konstigt. Det är på helgerna skådespelarna är lediga och kan ställa upp på intervjuer.

Ofta suckar och gnäller vi. Inte för att jobbet i sig är vare sig tungt eller tråkigt. Det är mer det antisociala i det – att gå upp tidigt, ge sig iväg för att arbeta när ”alla andra” är lediga, vill träffas, umgås eller dra på weekendresa.

Är skådisarna sura – om de vaknat på fel sida eller vet att det de ska lansera suger – kan det lätt kännas bortkastat. Men är det som i söndags i Beverly Hills är det ett lyxjobb.

På schemat stod Michael Douglas, Aaron Paul (känd från ”Breaking bad”), komediskaparen Chuck Lorre, Paul Rudd, nykomlingen Folake Olowofoyeku och den gamla Bondbruden Jane Seymour.

På förhand kändes Aaron Paul som något av ett wild card, inte minst eftersom framgången med det som kallats världens bästa tv-serie ett tag rapporterades ha stigit honom åt huvudet. Men jag antar att inget får ner någon på jorden lika snabbt som en actionfilm som ingen vill se (”Need for speed”).

Han kunde i varje fall inte ha varit hyggligare när han pratade sig varm för ”El Camino”, tv-filmen som tar vid där ”Breaking bad” satte punkt.

Douglas var som vanligt ett proffs ut i fingerspetsarna när han sparkade igång andra säsongen av ”The Kominsky method”, och det trots en hälsa som för alltid är märkt av den svåra cancer han besegrat.

Nykomlingar kan man nästan alltid utgå från är en positiv upplevelse. Enda undantaget kan vara britten Theo James i ”Divergent” för några år sedan. Nigerianskan Olowofoyeku, som har 20 syskon, kunde i varje fall inte sluta le när hon lanserade ”Bob hearts Abishola”, serien som är skriven av Big bang theory- och 2 ½ män-skaparen Chuck Lorre.

Trots raden av succéer och friheten att inte behöva jobba tycktes inte heller Lorre ha något emot att sätta av söndagen för att prata med ett gäng journalister.

Rudd, känd som Hollywoods Ant-man, kan vara en av de hyggligaste i branschen och dyker snart upp i Apples ”Living with yourself”.

Dagens överraskning var dock Jane Seymour. Den gamla Bondbruden som hunnit bli 68 bjöd frikostigt på anekdoter om Roger Moore, sina bakslag och de fyra äktenskapen.

Nu är det bara att hoppas att nästa söndag går i samma sköna anda.

Publicerad: