Kaspersen skadad under dansträning – akut till sjukhus i ambulans

Av: Benjamin Andrée

Publicerad:
Uppdaterad:

Kristin Kaspersen skadade sig under dagens ”Let’s dance”-träning och fick åka akut till sjukhus i ambulans.

– Jag satt på Calles axel och när jag skulle rulla ner så hände någonting som gjorde att han inte kunde fånga mig, så jag åkte rakt i backen med huvudet före, säger Kaspersen till Nöjesbladet.

Med bara en dag kvar till veckans omgång av ”Let’s dance” var olyckan framme under dagens dansträning och favorittippade Kristin Kaspersen, 49, föll illa under ett lyft.

Vad hände egentligen?

– Jag satt på Calles axel och när jag skulle rulla ner så hände någonting som gjorde att han inte kunde fånga mig, så jag åkte rakt i backen med huvudet före, säger Kaspersen.

Kristin förstod till början inte allvaret i olyckan.

– Men det blödde väldigt kraftigt så vi var tvungna att ringa efter en ambulans. Men envis som jag är så sa jag: ”Det här är inga problem, tejpa ihop mig så kör vi”. Men när adrenalinet släppte så började jag svettas och fick dropp. Och vi åkte i väg i ambulans för att sy på sjukhuset och sedan släppte allt, säger hon.

1 av 2 | Foto: Privat
Kristin Kaspersen får vård på dansgolvet

Glädjande nog fick hon beskedet av läkarna att hon trots allt inte fått en hjärnskakning.

– Det spräcktes ju och jag har fått sy 9 stygn. Muskeln gick av och det gick hela vägen ner till skallbenet. Det är precis vid hårfästet så där har det blivit som ett litet plustecken av stygn nu, säger hon.

– Jag sa också till Calle på skämt: ”Ska jag behöva tänka på dig varenda gång jag ser mig själv i spegeln nu?”, säger hon och skrattar.

Hur känner du dig just nu?

– Jag har varit uppe och dansat efter vi kom tillbaka från sjukhuset och jag har också vilat en stund och jag har inte ont i huvudet so far. Och nu är det sex timmar sedan. Så det känns rätt bra.

Måste ni ändra något inför morgonagens program?

– Förutom en Paso doble så gör vi ett musikalmedley och det var i det numret som jag ska upp på Calles axel. Men just det lyftet får vi inte göra i morgon eftersom läkarna sagt att jag inte får vara upp och ner så mycket. Så vi gör en variant av det. Sedan får jag dansa med bandana och en sjal på huvudet.

Danspartnern Calle Sterner, 30, skriver i ett inlägg på Instagram om sin upplevelse av olyckan.

”Jag frös till och visste inte vad som hände.”, skriver han och fortsätter: ”Kaspersen är en sååån jääävla krigare och jag blir imponerad av hennes lugn i detta.”

Förra veckan kammade Kaspersen och Sterner hem årets första triss i tior från juryn för sin boogie woogie .

Publicerad:

LÄS VIDARE