Broadwaystjärnan har tvingats amputera benet

Frun bekräftar

Publicerad:
Uppdaterad:
Broadwaystjärnan Nick Cordero har tvingats amputera benet.
Foto: AP
Broadwaystjärnan Nick Cordero har tvingats amputera benet.

NÖJE

Nick Cordero har drabbats hårt av coronaviruset.

Broadwaystjärnan har tvingats amputera ena benet efter att blodtillförseln varit dålig.

Hans fru, Amanda Kloots, bekräftar nyheten, skriver Sky News.

Tony-nominerade skådespelaren, Nick Cordero, 41, flyttade till Kalifornien med sin familj för att medverka i musikalen Rock Of Ages. Broadwaystjärnan insjuknade hastigt i vad läkarna först trodde var lunginflammation. Men senare diagnostiserades han med covid-19, skriver Sky News.

Han behandlades på intensivvårdsavdelningen och efter ett blodtrycksfall tvingades läkarna sätta in livsuppehållande åtgärder och han har varit medvetslös sedan dess.

”Vi vet inte om han kommer att kunna gå igen”

Hans fru, dansaren Amanda Kloots, har publicerat regelbundna hälsouppdateringar på sociala medier om stjärnans tillstånd då han legat i respirator. Cordero fick lov att genomgå en operation för att han hade problem med blodtillförseln till foten.

”De tog tillbaka honom till rummet så att han kan återhämta sig och vila. Han tog sig igenom operationen som var riktigt stor, nu är hans kropp ganska svag. Vi vet inte vad skadan kommer att bli. Vi vet inte om han kommer att kunna gå igen”, skriver hon på Instagram enligt Sky News.

2,5 miljoner har samlats in

Men trots att de hoppades på positiva nyheter kom det i stället negativa. Den blodförtunnande medicin Nick Cordero fick hade orsakat inre blödningar. Efter det togs beslutet att amputera hans högra ben.

Efter beskedet startades en grupp för att samla in pengar till hans sjukhusräkningar och hela 2,5 miljoner kronor har samlats in.

Publicerad:

LÄS VIDARE