Frida Boisen

Frida Boisen om SVT:s beslut: ”Känns tråkigt för egen del”

Hoppas på att få tävla i ”På spåret” nästa år istället

Av: 

Natalie Demirian

NÖJE

SVT:s beslut att ta in ett annat par för att ersätta den petade Hamid Zafar gör att även tävlingskollegan Frida Boisens medverkan stryks.

Nu hoppas Frida Boisen på att få tävla nästa år istället.

– Det känns så klart tråkigt för egen del, säger hon.

SVT kommer under veckan att spela in två helt nya avsnitt av ”På spåret”, efter att ha beslutat att avsnitten där skoldebattören och politikern Hamid Zafar medverkade inte går att sända. Panikåtgärden kom efter avslöjandet att Zafar under flera år skrivit hatiska inlägg om judar och homosexuella på nätet under pseudonym.

SR-profilerna Thomas Nordegren och Louise Epstein som har P1-programmet ”Nordegren och Epstein” har blixtinkallats och kommer att ersätta den petade Hamid Zafar och därmed också hans medtävlande, Frida Boisen.

– Det känns tråkigt för egen del, jag hade sett fram emot att få delta i ”På spåret” och blev väldigt hedrad och glad när jag fick frågan. Men jag är samtidigt fortfarande väldigt glad över att de strök avsnitten som var inspelade med Zafar, jag skulle inte ha velat sitta där med honom, säger Frida Boisen om SVT:s beslut.

Frida Boisen.

Foto: ANDERS DEROS

SVT:s förklaring

Frida Boisen säger att SVT:s förklaring till att hon inte fick en ny partner och att de istället tar in ett annat par är att de tyckte att det kändes orättvist att slänga in någon helt ny och oförbredd person tillsammans med henne i en så pass stor produktion.

– Att det inte kändes schysst mot någon att göra så. Därför ville de använda ett par som hade varit med och som känner varandra sedan tidigare. Det kan man väl förstå. Så jag hoppas helt enkelt på nästa år. Det är lite som med vanlig tågtrafik, att det inte alltid det blir som man har tänkt sig och avgångarna kommer inte fram som de ska. Jag hoppas på någon lämplig avgång och att jag får en bra sittplats till nästa års sändningar med en vettig person med sunda värderingar.

Thomas Nordegren och Louise Epstein rycker in som nya deltagare kommande säsong.

Foto: Mattias Ahlm/ Sveriges Radio

Har du fått ett löfte från SVT om att vara med nästa år?

– Jag har fått höra att jag är högaktuell för nästa år i alla fall, så mycket har SVT sagt. Jag får önska det nya paret all lycka i tävlingen, och hoppas som sagt att jag får vara med nästa år.

Hur var din reaktion när du läste om vad Hamid Zafar hade gjort?

– Jag blev helt förkrossad verkligen och chockad över hur man kan ha så vidriga åsikter som han har. Den antisemitism och homofobi han uttrycker gör mig rädd verkligen. Det var chock, tårar, ilska. Jag var så ledsen och arg, och besviken också.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

LÄS VIDARE

Blixträddningen av ”På spåret”: ”Var bara att kasta skiten”

ÄMNEN I ARTIKELN

Frida Boisen

Hamid Zafar

På spåret

Antisemitism

Louise Epstein