Efterlyst 24-åring åtalas för rånet mot Isabel Adrian

Publicerad:

NÖJE

En fjärde gärningsman ställs nu inför rätta misstänkt för rånet mot tv-profilen Isabel Adrian, 42.

Den 24-årige beväpnade mannen misstänks ha både dödshotat och misshandlat Hollywoodfrun.

– Han styrde allt och var den mest våldsamma av dem, har Isabel Adrian sagt i förhör.

Tingsrätten dömde i våras en man för rån och två för medhjälp för miljonrånet, hovrätten frikände senare två av dem.

I juli häktades en 24-årig man, som varit efterlyst och anhållen i sin frånvaro, misstänkt för inblandning i rånet men som inte åtalats. Han frigavs några dagar senare.

Nu åtalas 24-åringen för rån, misstänkt för att i Stockholm den 1 februari under vapenhot och med våld angripit Isabel Adrian och rånat henne på smycken, armbandsur, kontanter, mobiltelefoner och en handväska värt cirka 750 000 kronor.

Åklagaren: Mest aggressiv och hotfull

Enligt åklagaren ska 24-åringen ha varit den som tv-profilen upplevde som mest aggressiv och hotfull och som gav order till de andra rånarna vad de skulle ta.

– Han styrde allt och var den mest våldsamma av dem. Jag upplevde att han inte hade några spärrar, har Isabel Adrian sagt i förhör.

1 av 2 | Foto: JONAS ENG
Isabel Adrian.

Gärningsmannen ska med en pistol i handen ha uppmanat henne att ”hålla käften”, annars skulle han döda henne. Han ska ha slitit i henne för att finna smycken och armbandsur och slagit henne i huvudet medan hon förgäves försökte ta sig loss.

– Då kände jag mig mycket ensam bland många andra känslor. Jag tror att han ville göra mig medvetslös.

Syns på övervakningsfilmen

Vid misshandeln fick tv-profilen skador på huvudet och handlederna, blåmärken på kroppen och en svullen käke. 

– Han drar i mig och vrider på mina händer och handleder som att jag vore en barbiedocka och sa ”fattar du inte att du kommer att dö”. 

24-åringen är den som fångats på bilder i övervakningskameran från parkeringsgaraget vid Hilton Slussen i centrala Stockholm.

Flera poliser har känt igen och identifierat honom.

Övervakningsbilderna visar hur den omaskerade 24-åringen gått runt och rekat. Han har också kontrollerat en nödutgång och rört sig runt i hela våningsplanet innan han satte sig i baksätet på rånarnas bil och inväntat offret.

Advokaten: Förnekar brott

24-åringen har varit mycket fåordig i förhör och har inte velat svara på frågor om var han varit sedan i februari eller hur han ställer sig till anklagelserna. Då polisen konfronterat honom med övervakningsbilderna vill han att inte titta på dem.

Han vill inte svara på hur hans DNA har kunnat säkras på en burk Redbull i rånarnas bil.

– Min klient förnekar brott, säger mannens försvarare, advokat Robin Grönvall, som inte närmare vill kommentera åtalet och anklagelserna mot 24-åringen.

– Han ska förklara sig under förhandlingen.

Nöjesbladet har sökt målsägandebiträdet, advokat Elisabeth Massi Fritz.

Publicerad:

LÄS VIDARE