Carina Bergfeldt

Carina Bergfeldt försvarar bilderna på sonen: Förstår inte hur det skadar

Ryter ifrån efter oombedda råd från sina följare

Av: 

Anna Sjögren

Carina Bergfeldt.

Foto: JIMMY WIXTRÖM

NÖJE

Carina Bergfeldt får kritik för bilder och videor hon lägger upp på sonen Hamilton i sociala medier.

Nu ryter SVT-profilen ifrån mot följare som menar att hon inte skyddar sin son.

– Den som känner sig manad att ge mig oombedda råd kan ta sig en rejäl funderare över sin egen perfektion, skriver hon i ett inlägg på Instagram.

Carina Bergfeldt, journalist och programledare på SVT, är aktiv i sociala medier. På hennes Instagramkonto kan hennes 160 000 följare ta del av både yrkesliv och familjelivet med maken, den danske journalisten Jesper Zølck, och deras son Hamilton.

Men en del menar att de bilder och videos hon postar på sonen skadar honom.

”Gör inte detta mot din son. Skydda hans rätt att slippa bli utlagd till kreti och pleti. Du är en fantastisk journalist och säkert en bra mamma. Men du skyddar honom inte”, skriver en följare i en kommentar.

Carina Bergfeldt med maken Jesper Zølck.

Foto: PRIVAT

”Skadar inte honom det minsta”

I sitt senaste inlägg på Instagram har SVT-journalisten delat kommentaren tillsammans med en text där hon ryter ifrån mot den och andra liknande oombedda råd hon säger har ”exploderat” sedan hon blivit mamma.

Carina Bergfeldt säger att hon och hennes man hela tiden diskuterar hur många och vilka bilder och videor de delar av Hamilton och att de har minskat antalet inlägg i takt med att han gått från att vara bebis till att bli pojke:

”Men jag tycker inte att jag skadar honom det minsta av en bedårande bild på honom när han leker. Jag förstår faktiskt inte för mitt liv hur det skadar honom.”

”Skyddar honom med allt jag har”

Hon försäkrar sina följare om att hon gör allt för att skydda sin son.

”Herregud. Jag är uppvuxen i ett hem med våld. Om det är något jag kommer göra från det ögonblicket Hamilton tog sitt första andetag tills dess att jag tar mitt sista, så är det väl att skydda mitt barn. Med allt vad jag har”, skriver hon.

Carina Bergfeldt avslutar inlägget med ett sarkastiskt tips till alla som har oombedda råd att dela med sig av: att skriva en bok för att se hur stort intresset är för dem.

Aftonbladet har sökt Carina Bergfeldt.

 

ANNONS EXTERN LÄNK

Shoppa sommarens trender hos Gina Tricot - handla här.

Gina Tricot

Publisert:

LÄS VIDARE

Kändisarna om barn i sociala medier: ”Låt ungarna vara ifred”

ÄMNEN I ARTIKELN

Carina Bergfeldt

Sociala medier

SVT, Sveriges Television