SVT missade skadan – till efter tävlingen

”Mästarnas mästares” Bengt Gustafsson vred sig av smärta under inspelningen

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Bengt Gustafsson tvingades till specialistvård efter otäcka skadan i ”Mästarnas mästare”.

Volleybollstjärnan gjorde illa benet under tävlingen – men ignorerade hur ont det gjorde.

– Den riktigt tunga smärtan kom ju egentligen efter att jag hade gått över mållinjen, säger Bengt Gustafsson efter tävlingen.

Han hade tränat för ”Mästarnas mästare” i nästan åtta månader. Men redan i andra tävlingen skadade sig Bengt Gustafsson, 57, svårt. Efter tävlingen låg han och vred sig av smärta i sanden och medtävlaren Johan Olsson, 40, tvingades springa och hämta SVT:s sjukvårdsansvarige.

”Smärtan kom efteråt”

Men mitt under den pågående tävlingen slutade den förra volleybollstjärnan aldrig att kämpa.

– Det nöp liksom till och sen när man är mitt i den tävlingen så har man ett visst adrenalinpåslag. Så smärtan, den riktigt tunga smärtan, kom ju egentligen efter att jag hade gått över mållinjen, säger han till Aftonbladet dagen efter olyckan.

”Jag var halvvägs och så bara knäppte det till”. Volleybollspelaren Bengt Gustafsson skadade sig under inspelningen av ”Mästarnas mästare”.
Foto: Jerker Ivarsson
”Jag var halvvägs och så bara knäppte det till”. Volleybollspelaren Bengt Gustafsson skadade sig under inspelningen av ”Mästarnas mästare”.
Foto: Jerker Ivarsson
Bengt Gustafsson vrider sig av smärta efter tävlingen.

Gustafsson låg i ledning när han kände hur det ”knäppte till” i vaden. Efter tävlingen lindades benet och SVT:s sjukvårdare kylde med is. Dagen efter olyckan fick Bengt Gustafsson specialistvård.

– Nu kommer en ortoped. Han ville undersöka, inte bara ha ett ultraljud utan få sin egen bild av vad det kan vara och vad jag kanske ska göra eller inte göra, säger Bengt Gustafsson inför läkarbesöket.

Kan inte springa

Har du ont nu?

– Som jag står just nu gör det inte ont, men när jag belastar det så gör det ont speciellt i vissa vinklar, så det är tufft om det blir… springa till exempel tror jag inte skulle funka så bra.

Foto: Jerker Ivarsson
Bengt Gustafsson får hjälp av tv-teamets sjukvårdare efter att skadan skett.
Foto: Jerker Ivarsson
Bengt Gustafsson haltar från stranden med hjälp av SVT:s sjukvårdare.

Bengt Gustafsson hade i princip räknat ut sig själv från fortsatt tävlande och hoppades precis efter olyckan att han skulle kunna ta revansch genom att komma tillbaka till tävlingen senare i säsongen, i det kval som de utslagna deltagarna har chans till mot Pernilla Wiberg.

– Om det nu skulle visa sig att det är nåt som jag inte karar av fysiskt så kanske man kan rehabba och komma tillbaks på kvalet sen mot Pernilla. Det är väl det jag kanske har lite i bakhuvudet att det kanske blir så, säger han.

Foto: SVT
”Det känns ömt men jag har varit med om värre saker”, säger Bengt Gustafsson i programmet dagen efter skadan skedde.
Foto: Jerker Ivarsson
Bengt Gustafsson tävlar i ”Mästarnas mästare” 2021

Får fortsätta tävla

Men ”Mästarnas mästares” projektledare Anders Wistbacka konstaterar efter läkarbesöket att Bengt Gustafsson kan fortsätta tävla.

– Läkaren kom fram till att han hade en skada och att han var tvungen att ta det lugnt, ta det försiktigt. Men att det inte fanns någon risk för permanenta skador. Exakt vad det var vet jag inte för det det var ju ett samtal mellan en läkare och en patient.

Men Bengt tvingades inte avbryta tävlingen och åka hem?

– Nej, han fick ta en dag i taget. Exakt hur det går och vad som händer kommer tittarna få se i programmet.

Bengt Gustafsson var en av de första som fick frågan om att tävla i ”Mästarnas mästare” i år. Redan i januari 2020 kunde han börja träna och förbereda sig inför inspelningen som ägde rum i Båstad i september förra året.

– Jag fick frågan inför förra året, men då tackade jag nej för jag kände att det var för kort tid att förbereda mig. Jag har inte haft nån kontinuitet i träningen sen jag lade av för 28 år sen även om man fysiskt hållit sig i ganska bra trim, säger han.

”Mästarnas mästare” sänds i SVT1 söndagar.


SVT missade skadan – till efter tävlingen

Östbergs blodiga start i ”Mästarnas mästare”

KRISTOFFER BERGSTRÖM: Hör du mig, Leijnegard, våga inte flyga söderut igen!

Foto: Jerker Ivarsson
Skidåkaren Johan Olsson, fotbollsspelaren Frida Östberg, volleybollspelaren Bengt Gustafsson, speedskiåkaren Sanna Tidstrand och tennisspelaren Johanna Larsson tävlar i den första gruppen i ”Mästarnas mästare 2021”.
Foto: Jerker Ivarsson
Aftonbladets team på plats i Båstad under inspelningarna av ”Mästarnas mästare 2021” Torbjörn Ek, reporter och Jerker Ivarsson, fotograf.

Mästarnas mästare – säsong 13

Grupp 1:
Bengt Gustafsson, volleyboll
Johanna Larsson, tennis
Johan Olsson, längdskidor
Sanna Tidstrand, speedski
Frida Östberg, fotboll

Grupp 2:
Therese Alshammar, simning
Tomas Eriksson, fyrspannskusk
Fredrik Lindström, skidskytte
André Myhrer, alpint
Linnea Torstenson, handboll

När det andra avsnittet av säsongen inleds söndag 21 mars finns Pernilla Wiberg på plats för att ta hand om utslagna deltagare i Mästarkvalet. Denna gång är Pernilla lite mer ”rörlig” och placerar de deltagare som hamnar i Mästarkvalet i en husbil i stället för en egen villa.Publicerad:

LÄS VIDARE