Rickard Olssons rädsla för att bli dumpad

Av: Agnes Aronsson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Elvira Pihl
Rickard Olsson.

Rickard Olsson öppnar upp sig om rädslan för att bli dumpad i podden ”Ihop med Josefin”.

Under en tidigare relation kom han till en insikt.

– Jag fick en fråga som skar rätt in i hela mig, säger Rickard Olsson.

I det senaste avsnittet av podcasten ”Ihop med Josefin” är SVT-profilen Rickard Olsson, 50, gäst. Trots att Rickard Olsson är i ett förhållande i dag kunde han verkligen relatera i ett samtal om att få sitt hjärta krossat.

– Det är man ju orolig för själv också. Vem fan är inte orolig för det?, säger Rickard Olsson i podden.

”Ville ha space”

– Och det är ofta därför man inte blir kär - för rädslan att bli dumpad. Efter jag hade skilt mig så hade jag en annan relation med en tjej. Hon var väldigt på, och ville veta allt och prata, och tillslut jag sa att jag ville ha lite space, säger Rickard Olsson.

Han fick då en fråga från tjejen, som ”skar rätt in i hela honom”. Han beskriver den som den värsta men samtidigt bästa frågan han har fått. ”Måste du ha space eller är du bara rädd för närhet?”, undrade hon.

Berättar om ångesten

I podden beskriver Olsson även känslan av att hans fjortonåriga dotter ska växa upp och bli en sexuell varelse, och han ventilerar sin ångest över det.

– Jag är själv man och har varit i den åldern. Jag vet vad som rörde sig i huvudet då och jag tror att det är ungefär samma sak som rör sig i huvudet nu, säger han.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN