Kändisarna sörjer Burt Reynolds

”Nu blåser vi snuten”-stjärnan död – blev 82 år

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Hollywoodstjärnan Burt Reynolds dog under torsdagsmorgonen på ett sjukhus i Florida.
Han var en legendar inom branschen.
På sociala medier sörjs han av vänner och kollegor världen över.

Stora namn inom film- och tv-branschen sörjer Burt Reynolds, som avled under torsdagsmorgonen, lokal tid, på ett sjukhus i Florida. Den legendariske skådespelaren blev 82 år.

”Burt Reynolds var en av mina hjältar”

Arnold Schwarzenegger var en av de första att ge sina kondoleanser på Twitter.

”Burt Reynolds var en av mina hjältar. Han var en vägvisare. Han visade vägen från atlet till att vara den bäst betalda skådespelaren och han inspirerade alltid mig. Han hade också ett stort sinne för humor – spana in hans Tonight show-klipp. Mina tankar går till hans familj”, skriver skådespelaren i ett känslosamt inlägg.

Skådespelaren Kate Hudson delar med sig av en personlig bild på sin Instagram. På den svartvita bilden syns hon själv som liten samt hennes mamma, Goldie Hawn, och Burt Reynolds. Hawn och Reynolds spelade mot varandra i den romantiska komedin ”Tjejen som inte ville gifta sig” 1982. Inlägget kommenterar hon med en emoji i form av ett brustet hjärta.

”Burt Reynolds var en pionjär för den coola mustaschen”

Även komikern Steve Harvey sörjer Reynolds.

”Så ledsen att höra om Burt Reynolds bortgång. Han var en stor skådespelare, en filantrop och pionjär för den coola mustaschen. Tack, Burt. Du kommer vara saknad”, twittrar han till en bild på sig själv och Reynolds.

Skådespelaren Sally Field säger i ett uttalande till The Hollywood reporter att hon alltid kommer bära med sig minnet av Burt Reynolds.

– Det finns tider i livet som är så outplånliga, som aldrig bleknar. De finns kvar, även 40 år senare. Mina år med Burt lämnar aldrig mitt sinne. Han kommer finnas i min historia och i mitt hjärta så länge jag lever. Vila, Buddy.

Field och Reynolds träffades genom ”Nu blåser vi snuten” och började därefter att dejta. Kort före sin död uppgav Reynolds för Vanity fair att Field var hans livs kärlek.

Burt Reynolds blev 82 år.
Foto: Jack Plunkett / AP TT
Burt Reynolds blev 82 år.

Skådespelaren Elijah Wood skriver på Twitter:

”Tråkigt att höra om legendaren Burt Reynolds bortgång.”

”Vila i frid Burt Reynolds”

Komikern Ricky Gervais:

”Vila i frid Burt Reynolds. Verkar som hela hans karriär var okomplicerad. Alltid varm och rolig.”

Skådespelaren Kristen Renton:

”Utom mig av sorg av en sådan legendars bortgång. Vila i frid.”

Skådespelaren Adam Sandler skriver långt och innerligt på Twitter:

”Burt Reynolds. Sann legendar. Vår hjälte. Rolig som helskotta och en riktig tuffing. Så många bra filmer. Så många bra historier. En sådan bra pappa. Kommer saknas av alla. Djupaste kondoleanser till hans familj.”

Mark Wahlberg, som spelade mot Burt Reynolds i ”Boogie nights”, minns sin kollega med värme.

”Vila i frid, till en legendar och och en vän”, skriver han på Twitter.

Dolly Parton, som spelade mot Burt Reynolds i ”Det bästa lilla horhuset i Texas” 1982, delar med sig av en bild på sig själv med filmstjärnan. Hon avslutar inlägget med ”I will always love you”, en blinkning till inspelningstiden tillsammans. Dolly Parton, som var den som ursprungligen skrev, spelade in och släppte ”I will always love you”, som också gjordes känd av Whitney Houston i filmen ”Bodyguard”, gjorde en ny version av låten till ”Det bästa lilla horhuset i Texas”.

”Åh, jag är så ledsen i dag tillsammans med Burts miljontals fans världen över, när vi sörjer en av världens ledande män. Jag vet att vi alltid kommer minnas hans roliga skratt, den där busiga gnistan i hans ögon och hans knäppa humor. Du kommer alltid vara min favoritsheriff, vila i frid min lille kompis. Jag kommer alltid älska dig, Dolly”, skriver hon.

”Min vän Burt Reynolds har gått bort”

Skådespelaren Sylvester Stallone skriver på Instagram:

”En sorglig dag, min vän Burt Reynolds har gått bort. Jag minns honom 1979, han påminde mig alltid om att jag skulle casta honom som Colonel Trautman i ”First Blood”, jag sa att det är omöjligt, för du är för dyr och för berömd och förmodligen tuffare än Rambo! Han skrattade, han hade ett stort sinne för humor och jag njöt så av hans sällskap. Vila i frid.”

Publicerad:

LÄS VIDARE