Schyffert: "Man undrar var de får allt ifrån"

Av: TT

Publicerad:
1 av 2 | Foto: Linus Hallsénius/TV4/C More
Henrik Schyffert spelar Tomas i andra säsongen av "Sjölyckan". Pressbild.

Släkten växer i andra säsongen av TV4:s komediserie "Sjölyckan". Henrik Schyfferts rollfigur väntar barn med yngre flickvännen Lily.

– De gräver verkligen djupt, manusförfattarna, säger han och skrattar.

Det har åter blivit dags för tre generationer i en familj att ge sig ut till ett och samma sommarställe i TV4:s komediserie "Sjölyckan", vars andra säsong har premiär fredagen den 20 mars.

Henrik Schyfferts rollfigur Tomas har i den andra säsongen kommit in i en ny fas med flickvännen Lily, spelad av Shima Niavarani.

– Min karaktär har nu gått och gjort sin tjej på smällen helt enkelt. Det är den långa tråden kan man säga, och så händer det en massa kring det, säger Henrik Schyffert, och tillägger:

– De gräver verkligen djupt manusförfattarna, man undrar var de får sina idéer ifrån.

Småbarnspappa på riktigt

Under inspelningen av den andra säsongen var Henrik Schyfferts verkliga flickvän, komikern och skådespelaren Nour El Refai, gravid.

TT: Kunde du ta med dig något från livet på hemmaplan in i serien?

– Alla som är med i serien skjuter ju till i någon mån. Man hostar fram sina vinklar och så pratar vi och har åsikter. Och det blir ju som med all komedi ofta bra om man utgår från det egna. Typ att en vill bestämma barnets namn, men det vill den andre också. En vill ha tydliga regler och en vill låta saker vara fritt och så vidare, säger han.

Mycket av humorn i serien, som produceras av FLX ("Bonusfamiljen", "Solsidan") kommer att ligga nära tittarnas egna erfarenheter, tror Henrik Schyffert, som själv har varit med om ett och annat släktdebacle i sommarstugemiljö.

– Pappa har ett hus på Öland där vi i släkten har varit sedan typ 1700-talet. Så där är det flera generationer som håller på med det här. Någon vill bygga om och andra inte. Det är många viljor.

– Och att försöka få en 40-talist att byta åsikt i något de bestämt sig för är omöjligt. Det är som att försöka få Carola att åka tunnelbana. Det händer liksom inte, säger han.

Drabbas av coronaviruset

Förutom rollen i "Sjölyckan" är Henrik Schyffert även aktuell som regissör för filmen "Spring Uje spring" om musikern Uje Brandelius, känd från Doktor Kosmos. Men filmen som skulle ha gått upp på bio nu till helgen skjuts upp på grund av coronaviruset.

– Det är klart att det är synd när vi jobbar så mycket med den att folk inte kan se den när det var tänkt, men det är bara att rätta in sig i ledet. Inget nytt datum är bestämt, men vi hoppas på hösten, säger Henrik Schyffert.

TT: Hur lever du annars i dessa coronatider?

– Jag gör ingenting. Allt är inställt. Jag skulle ha spelat teater och hade en del stand up-gig, men nu har jag blank kalender resten av året. Vi får leva på besparingar i madrassen i år.

TT: Och hur är livet som nybliven pappa?

– Det är mysigt. Väldigt mysigt. Han är väldigt snäll och gullig.

Publicerad: