Lena ten Hoopen har skilt sig – heter Sundström igen

Tv-profilen: ”Det namn som mina barn har”

Av: Torbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:
Pieter ten Hoopen och Lena Sundström har skilt sig.
Foto: KARIN TÖRNBLOM
Pieter ten Hoopen och Lena Sundström har skilt sig.

Lena Sundström heter just så igen.

Programledaren och författaren bekräftar för Aftonbladet att hon har skilt sig från fotografen Pieter ten Hoopen och tagit tillbaka sitt tidigare namn.

”Jag har bytt tillbaka till mitt gamla efternamn vilket också är det namn som mina barn har”, skriver hon i ett sms till Aftonbladet.

Den prisbelönta journalisten Lena Sundström, 48, har tagit tillbaka sitt tidigare efternamn efter att ha skilt sig från fotografen Pieter ten Hoopen, 46. I ett sms till Aftonbladet bekräftar hon skilsmässan.

”Det stämmer att vi har skilt oss. Vi är mycket goda vänner och det kommer vi alltid att vara. Vi kommer inte kommentera det mer än så”, skriver hon.

Paret gifte sig 5 augusti 2017 i Norra Fågelås kyrka fem kilometer söder om Hjo, men nu är äktenskapet alltså slut.

Nominerad till Augustpriset

Lena Sundström, som bland annat programlett ”Kalla fakta” på TV4 belönades med både Guldspaden och Publicistklubbens stora pris för sin bok ”Världens lyckligaste folk”, och har också nominerats till Augustpriset och Stora journalistpriset. 2016 programledde hon SVT-serien ”Håll käften – eller dö”, säsongen 2009 till 2010 tävlade hon också i ”På spåret” med dåvarande maken, artisten Bo Sundström, 58.

Lena och Bo Sundström var gifta 1996 till 2016 och har två döttrar ihop. Det är också för barnens skull som hon har tagit tillbaka namnet Sundström.

”Jag har bytt tillbaka till mitt gamla efternamn vilket också är det namn som mina barn har”, skriver hon via sms.

Publicerad:

LÄS VIDARE