Mejla

Markus Larsson

Bästa värvningen till ”Så mycket bättre” på flera år

Silvana Imam är ”silly season”-bomben hittills

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Åh, mamma...

I brist på annat är upptakten till årets ”Så mycket bättre” coronavårens stora komedi.

Programmet befinner sig just nu i dess ”silly season”.

Det är speluppehåll, en period vigd åt värvningar, spekulationer och avslöjanden.

”Så mycket bättre” blir sällan bättre än precis just nu.

Det är ofta roligare att prata om programmet i förväg än att se resultatet. Upplägget kan ibland se mer underhållande ut på papperet än i rutan. Tolkningarna och frukostarna indoktrineras snabbt i en, vid det här laget, förutsägbar form.

Aftonbladets reportrar har redan slagit flera hål i den kommande piñatan. Ett av namnen som har trillat ner på marken är Lili & Sussie.

Är inte duons medverkan i ”Så mycket bättre” år 2020 lika osannolikt som att Liberalernas före detta partiledare Jan Björklund har barnkeps på sig i ”Let’s dance”?

Silvana Imam.
Foto: STEFAN JERREVÅNG
Silvana Imam.

Båda sakerna har hänt i verkligheten. Flera har redan undrat om det finns ett vaccin mot nyheten och synen? Svaret är tyvärr nej. Forskarna jobbar på det, men enligt Bill Gates kan det dröja till slutet av 2021 innan vaccinet kan masstillverkas.

Håll ut, håll avstånd och hoppas på flockimmunitet.

Lili & Sussie väcker flera intressanta frågor. Vad ska de andra artisterna tolka för låtar efter ”Oh mama”, ”Bara du och jag” och ”What’s the colour of love?”

”Okey, okey”?

Att Lili & Sussie, Benjamin Ingrosso och Loreen är klara visar att kretsloppet ”Let’s dance”, ”Idol”, Melodifestivalen och ”Så mycket bättre” är ett slutet ekologiskt system. Deltagarna är aldrig längre bort än en cha-cha-cha från ett startnummer i den tredje deltävlingen i Leksand. Sedan kan de dra sig tillbaka som veteraner på en stol på pensionatet Grå gåsen.

Det ska exempelvis bli mycket intressant att höra hur 22-åringen Benjamin Ingrosso sammanfattar sin extremt långa musikkarriär, den som har varat ända sedan 2017.

Ett av programmets problem, dess växthuseffekt, har varit att fylla varje säsong med nya intressanta namn. Det finns fortfarande inte tillräckligt många inhemska stjärnor som vill ställa upp.

I fjol knäckte TV4 nöten genom återvinning. De bjöd helt enkelt in olika profiler som redan har synts programmet och startade motorn till en evighetsmaskin. Så säg hej till Plura Jonsson igen.

Men det är Silvana Imam som är bomben. Lätt årets ”Så mycket bättre”-bokning så här långt. Hennes anarkistiska kaoshiphop är vanliga fall en handgranat i lördagsmysets mun.

Och inte bara det. Ska Benjamin Ingrosso sjunga om att sitta på någons ansikte i ”Imam Cobain”? Ska Lili & Sussie tackla den explicita texten i ”Ta av dig”? Ska Plura göra en cover på ”Knark”?

Vilka som, är med i vilka avsnitt i oklart, men låt något av det hända.

Annars är ”Så mycket bättre” mycket välkommen tillbaka. Det beror inte bara på Silvana Imam. Klippen där artisterna gör vardagliga saker tillsammans, gräver i rabatter och skålar i buskage, kommer att påminna om somrar innan corona.

Just nu får vi sitta hemma och titta på något som vi kunde göra utan restriktioner och rädsla för att hosta.

”Så mycket bättre” har varit trivsam och exemplarisk karantän-tv i över tio år.

Vi visste bara inte om det.

Av: Markus Larsson

Publicerad:

LÄS VIDARE