Ingvar Oldsbergs operation inställd

Tv-profilen i för dåligt skick: ”Lämnad vind för våg”

Publicerad:

NÖJE

Ingvar Oldsbergs efterlängtade ryggoperation som skulle ägt rum härom veckan har ställts in.

Läkarna menar att hans blodvärden är för dåliga.

– Det känns för jävligt, säger Ingvar Oldsberg till Aftonbladet.

Tv-legendaren Ingvar Oldsberg, 74, har kämpat med hälsan i över två års tid. Han har dåliga höfter och artros i knäna, lider av diskbråck och har mycket svårt att gå. Han har kastats mellan hopp och förtvivlan och slagits för en operation.

I januari var Ingvar Oldsberg lycklig, han skulle få genomgå den ryggoperation han väntat på i över två år. Den var planerad till den 11 mars, men innan dess fick Oldsberg ett brev från läkaren som skulle operera honom där det stod att den var inställd.

– Jag fick ett brev från ortopeden i Mölndal där de stod att mina blodvärden var för dåliga. Jag var på sjukhuset och tog prover två veckor innan det beskedet och då var mina blodvärden i ett mellanläge, det var ingen riskzon. Sedan har ingen reagerat under de två veckorna utan det kom ett ganska tjänstemannamässigt brev där det stod att vi får ta nya prov och eventuellt återkomma.

Ingvar Oldsberg säger att han har försökt nå sin läkare men utan resultat.
Foto: ADAM IHSE / TT NYHETSBYRÅN
Ingvar Oldsberg säger att han har försökt nå sin läkare men utan resultat.

”Är handikappad”

Ingvar Oldsberg är medveten om att sjukvården just nu har mycket med coronaviruset, men att det här har hållit på i över två år.

– Jag vill påpeka att jag är medveten om nuvarande läge, men jag efterlyser kommunikation och en väg framåt, men jag har inte hört någonting.

Har du hört av dig till läkaren?

– Jag har försökt ringa. Jag har fått brev där det står att läkaren har försökt ringa mig men inte lyckats. Nähä du...Det är väl bara att fortsätta i så fall och jag är inte svår att få tag på. I det här fallet tror jag det saknas en inställning för att vilja hjälpa en person som försökt få hjälp under lång tid.

Ingvar Oldsberg sitter i sin stora våning i centrala Göteborg och kan inte ta sig ut utan hjälp av sin särbo Maria Sandeblad.

– Jag är handikappad av det här, det är ingen tvekan om det. Jag är inte bara uppgiven, det här leder ju också fram till en irritation som är påtaglig. Jag är lämnad vind för våg. Jag har själv fått läsa mig till att exempelvis järntabletter skulle hjälpa till att höja blodvärdet.

”Känns för jävligt”

Vad ska du göra nu?

– Jag tänker kontakta de gamla idrottsläkare jag känner från idrottens värld och höra med dem om de känner någon som är beredd att ta sig an fallet. Jag såg fram emot operationen den 11 mars , men nu känns det för jävligt. Framför allt på grund av det sätt jag får reda på det. Bristen på kommunikation är ju nästan större än de brister jag själv har...

Du har tidigare pratat om att operera dig utomlands om du inte får hjälp i Sverige. Hur går tankegångarna nu?

– Det är definitivt något jag tänker på. Jag har haft kontakt med en klinik i Hamburg och har tidigare haft kontakt med en läkare i Belgien.

Du är alltså beredd att betala allt själv?

– Ja, absolut. Kommer jag till rätta med de här höft- och knäproblemen så är det helt okej för mig.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN