Ingen publik i TV4:s program

Gäller ”Talang”, ”Stjärnornas stjärna” och ”Let’s Dance”

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Det blir tomt under TV4:s final av ”Talang” och premiären av ”Let’s dance” och ”Stjärnornas stjärna”.

Kanalen väljer att inte ha någon publik under sina program.

”Vi följer Folkhälsohälsomyndighetens rekommendation och kommer inte ha publik i våra program”, skriver Lina Berggrén, presschef på TV4 och C more i ett sms.

Allmänna sammankomster med mer än 500 personer ska förbjudas, föreslår Folkhälsomyndigheten.

Förslaget kom under onsdagen och syftet med det är att förhindra tillfällen då ett stort antal människor kommer från olika delar av landet, och kanske också från omvärlden, och samlas på en och samma plats. Det gäller alltså exempelvis stora idrottsevenemang, stora konserter, mässor och konferenser.

TV4:s krisdrag: Utan publik

Nu väljer TV4 att följa rekommendationerna och kommer inte att ha någon publik alls under finalen av ”Talang” som hålls på fredag. Även premiären av ”Let’s dance” och ”Stjärnornas stjärna” kommer vara publiklös meddelar kanalen.

Detta bekräftar Lina Berggrén, presschef på TV4 och C more.

”Vi följer Folkhälsohälsomyndighetens rekommendation och kommer inte ha publik i våra program”, skriver hon i ett sms till Aftonbladet Nöje.

Tony Irving: ”Det är bra”

Jurymedlemmen Tony Irving, 53, menar att beslutat om att köra utan publik kan vara en fördel för dansarna.

– Livepublik spelar absolut ingen roll alls. Det är inte publiken som är viktig. Att vi har en livepublik lägger till lite spänning för oss som sitter där. För dem som sitter hemma betyder det ingenting. Det blir fortfarande bra dans och David och Tilde kommer fortfarande vara där, säger han.

Tony berättar att det kommer vara många tillbakablickar under årets säsong.

– Jag tror att tidigare år, när jag kommit med en bitchig kommentar, så blir det en reaktion i publiken, exakt samma som hemma i soffan. Vi är inte beroende av publiken utan det kan vara bättre utan. När man dansar och inte är van så kan publiken skapa extra nerver, säger han.

PODD Kan coronaoro och kollapsat oljepris leda till en ny finanskris?

I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om ekonomi med Jonas Ekblom.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publicerad:

LÄS VIDARE