Här är deltagarna i ”Superstars” 2021

Åtta idrottsprofiler klara för inspelningen på Gotland

Av: Rosanna Berg

Publicerad:
Uppdaterad:
 Tony Rickardsson, Carolina Klüft och Magnus Hedman är tre av de totalt åtta deltagarna i ”Superstars” 2021.
Foto: TT och MAGNUS LIAM KARLSSON
Tony Rickardsson, Carolina Klüft och Magnus Hedman är tre av de totalt åtta deltagarna i ”Superstars” 2021.

Inspelningen av tävlingsprogrammet ”Superstars” drar strax igång.

Här är årets deltagare.

– Det ska bli kul att komma iväg och mäta sig med de andra fysiska fenomenen, säger en av deltagarna, Tony Rickardsson.

Idrottsstjärnorna står startklara att bege sig mot Gotland och inspelningen av nya säsongen av ”Superstars” i Kanal 5. Som tidigare är det Jessica Almenäs, 44, som är programledare.

Bland de tävlande finns bland andra speedwaylegendaren Tony Rickardsson, 49, längdåkaren Ida Ingemarsdotter, 35, landslagsmålvakten Magnus Hedman, 47, och skidskytten Helena Ekholm, 35.

För den som lyckas hålla sig kvar i tävlingen hela vägen väntas snart två hårda tävlingsveckor.

Andra som är klara för programmet är friidrottsstjärnan Carolina Klüft, 37, tillsammans med fotbollsspelaren Anders Limpar, 54, alpina skidåkaren Maria Pietilä Holmner, 34, och handbollsprofilen Staffan Olsson, 56.

”Jag är en badkruka”

Före detta speedwayföraren Tony Rickardsson har fått förfrågan tidigare att medverka men inte kunnat på grund av tidsbrist. Nu kunde han äntligen tacka ja.

– Det är dags, nu händer det! Det ska bli kul att komma iväg och mäta sig med de andra fysiska fenomenen. De är väldigt starka idrottspersoner, säger han.

Hur har du tränat inför programmet?

– Jag kanske satte igång och träna lite för sent. Jag har mest bara spelat paddel. Men jag tycker att jag ändå har fått upp lite kondition.

Vad kommer bli den största utmaningen?

– Vattenaktiviteterna. Jag är en badkruka, jag ligger hellre i solstolen och solar än att bada. Jag har lite ångest att åka ifrån familjen. Jag reste mycket i mitt tidigare yrke, men det var inte många gånger jag behövde vara borta över två veckor.

En milstolpe för Hedman

Tidigare landslagsmålvakten Magnus Hedman är pirrig, och för honom betyder det mycket att vara med. Han tackade ja direkt utan att blinka.

– Det blir lite som en milstolpe med tanke på hur mitt tidigare liv har varit sista tiden efter karriären. Har man som jag haft problem med missbruk så är det klart att ställa upp i en tävling med några av Sveriges absolut främsta idrottare är ett otroligt kvitto på att jag har kommit extremt långt i min resa, säger han.

Hur har du förberett dig?

– Jag har tränat bra och ätit bra. Det har varit mycket fokus på att komma i så bra form som möjligt.

Största utmaningen?

– Att jag är tung, det kan bli mycket att hålla upp. Löpning är väl ingenting som jag är någon expert på med tanke på att jag valde att bli fotbollsmålvakt för att jag hatar att springa.

Till slut, hur känns det?

– Det är spännande att se hur min vinnarskalle är idag. Det är en upptäcktsfärd för mig. Jag är tacksam att jag tagit mig så här långt och att jag får chansen att åka med. Jag gör det med öppna ögon. Förut var målet att inte komma sist, nu åker jag för att vinna.

Publicerad:

LÄS VIDARE