Här blir Eric, 29, den yngste miljonvinnaren någonsin i ”Postkodsmiljonären”

Ska köpa en bil och resa för pengarna

Av: Natalie Demirian

Publicerad:

NÖJE

Eric Forsyth, 29, svarade rätt på miljonfrågan i ”Postkodsmiljonären”.

Det gör honom till den yngste miljonvinnaren någonsin i programmets historia.

– Det känns fortfarande lite overkligt, säger han till Aftonbladet.

Eric Forsyth från Linköping blev i lördagskvällens avsnitt av ”Postkodsmiljonären” den trettonde personen sedan starten 2005 att kamma hem miljonvinsten i TV4-långköraren.

När Rickard Sjöberg läser upp den femtonde och sista frågan, ”Vad heter Burmas huvudstad sedan 2005 då den ersatte Rangoon?”, ler Eric Forsyth direkt.

– Jag har koll på det här. Det är B, Naypyidaw. Och jag är 100 procent säker, säger jag med risk att framstå som världens jubelidiot om det är fel!

Eric Forsyths segerjubel i ”Postkodmiljonären”.
Foto: TV4
Eric Forsyths segerjubel i ”Postkodmiljonären”.

”Lite tillfälligheter”

Svaret var rätt och miljonen blev hans. Men miljonären, som till vardags studerar psykologprogrammet vid Linköpings Universitet, är ödmjuk när Aftonbladet frågar hur det känns att vara den yngsta vinnaren någonsin i programmet.

– Det är väl lite tillfälligheter och så också, men det är en kul grej. Sedan får man hoppas att någon slår rekordet snart. Men det är kul, min bror var med i programmet när han var några år yngre än vad jag är nu. Han hade säkert kunnat vinna miljonen också, så det gäller att ha tur med frågorna också och det hade jag väl. Han hoppade av på en fråga han sedan gissade rätt på.

Foto: TV4
Applåder, blommor, bubbel och en miljon kronor blev belöningen för Eric Forsyth från Linköping.

Finns det någon hemlighet bakom din succé?

– Jag är ganska bred i min kunskap och det är väl alltid bra, annars kan man lätt åka dit på de tidiga frågorna, vilket jag var väldigt rädd för att göra ändå. Sedan gäller det som sagt att ha tur med frågorna, och så ska jag erkänna att jag pluggade lite innan också i den mån det går att göra. Det finns väl vissa typiska frågesportskategorier man bara väntar på ska komma, och de är bra att ha pluggat in lite om man kan.

Foto: TV4
Eric Forsyth med programledaren Rickard Sjöberg.

Programmet spelades in i början av september, och han vill tacka de som har stöttat honom under resan.

Vad har du gjort eller ska göra med vinstpengarna?

– Vi ska köpa en bil, men det gör vi framöver, och så vill jag bjuda sambon på en resa, men det får också dröja i dessa tider.

Publicerad:

LÄS VIDARE