Malin Berghagens bråk med pojkvännen

Berättar hur de löser konflikterna: ”Ofta så lyssnar man inte en gång”

Av: Torbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:

Malin Berghagen har öppnat upp om konflikterna med pojkvännen Martin Charlton.

I Aftonbladet Morgon berättar hon om hur de ryker ihop – och sen löser grälen.

– När vi har en diskussion så behöver jag tio minuter att bara gå igenom med mig själv om det här verkligen har med honom att göra, säger hon i programmet.

Hon är nykär. Malin Berghagen och pojkvännen Martin Charlton blev ett par i somras, men det hindrar inte att de ibland grälar med varandra.

När Malin gästade Aftonbladet Morgon för att prata om sin nya bok ”Livslust och hälsa enligt Malin” berättade hon hur hon försöker lösa konflikter.

– Det är inte enkelt, för mig är det ett ständigt arbete. Jag har den här lilla bubblan som jag går in i. När nånting händer i mitt liv eller jag märker att jag reagerar med rädsla och på en gång dömer den personen så blir jag så här: ”Woah, vad händer i mig nu, varför reagerar jag på det här sättet?”, Jag kan nästan säga ”vänta lite, jag måste se vad som händer här”, säger hon i programmet.

1 av 2 | Foto: Anna & Hans Shimoda
Malin Berghagen och Martin Charlton.

Tar paus i grälet

– Framför allt med min pojkvän har jag fått säga det. När vi har en diskussion så behöver jag tio minuter att bara gå igenom med mig själv om det här verkligen har med honom att göra eller om det ligger i mig och mina rädslor, säger hon.

På frågan om hon då tar en paus mitt i ett gräl skrattar Malin Berghagen och säger:

– Jag kan märka att nu är vi på väg åt ett håll, då kan jag bli tyst och bara få samla mig så att jag känner efter vart jag verkligen är på väg. Det är ju så att 80 procent av det som händer har med dig själv att göra. Dina egna rädslor, det som du själv varit drabbad av förut.

Hon jobbar med att lyssna på vad pojkvännen faktiskt säger när de hamnar i en diskussion.

– I ett förhållande är det ganska bra att spegla, att inte på en gång gå till attack, säger hon.

– Då får man backa lite grann och så får man säga ”så du upplever att…” och så får man upprepa vad den här personen säger för ofta så lyssnar man inte ens en gång.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN