SUM 41 ersätter Blink-182 på Grönan

Av: Mathilde Albinsson

Publicerad:
1 av 2 | Foto: Jonathan Weiner
SUM 41.

I förra veckan ställde Blink-182 in sin spelning på Gröna Lund i sommar.

Men nu har arrangörerna hittat en ersättare – i punkbandet SUM 41.

– Det känns otroligt skönt att vi tillsammans med vårt bokningsbolag Live Nation snabbt kunde hitta en bra lösning till vår konsertpublik, säger Johan Tidstrand, Gröna Lunds ägare i ett pressmeddelande.

Fansen hade väntat i 17 år. Men efter att Blink-182 ställde in sin spelning på Gröna Lund i Stockholm den 21 juni, får fansen nu fortsätta vänta.

Bandet fick inte ihop sitt späckade reseschema och behövde utöver stockholmspelningen även ställa in sin planerade konsert i Norge och på Roskildefestivalen. Medlemmarna bad fansen om ursäkt i ett offentligt uttalande.

Men nu har arrangörerna hittat en ersättare i det kanadensiska punkbandet SUM 41, som med frontmannen Deryck Whibley i spetsen kliver ut på Gröna Lunds Stora Scen.

– Det känns otroligt skönt att vi tillsammans med vårt bokningsbolag Live Nation snabbt kunde hitta en bra lösning till vår konsertpublik, när Blink-182 ställde in sin konsert hos oss. SUM 41 är ett fantastiskt band som normalt ger över 300 livekonserter per år. Det kommer att bli en kanonkväll den 21 juni, säger Johan Tidstrand, Gröna Lunds ägare.

SUM 41 har spelat ihop sedan 1996 och nominerats till flertalets priser, bland annat MTV Music Awards och en Grammy 2012 för Best Hard Rock/Metal Performance. De har sålt skivor i över 30 miljoner exemplar världen över, där ”13 voices” från 2016 är den senaste.

Publicerad:

LÄS VIDARE