TV4

TV4 avslutar samarbetet med kända profilen – efter anklagelserna

Av: 

Saga Aginger

Stina Dahlgren

TV4.
TV4.

NÖJE

Den kända profilen försökte köra rattfull och tryckte upp en kvinnlig kollega mot väggen under en slutfest.

Nu väljer TV4 att avbryta samarbetet helt.

”Vi ser allvarligt på det som skett, och kommer i nuläget inte att gå in i några planerade produktioner med profilen”, skriver TV4:s programdirektör Viveka Hansson i ett sms till Aftonbladet.

Det var under en slutfest i september som den kände TV4-profilen blev berusad. Enligt uppgifter ska han ha kört golfbil rattfull och tryckt upp en kvinnlig medarbetare mot väggen när hon försökt stoppa honom.

Viveka Hansson, programdirektör på TV4, bekräftade då att mannen inte längre är aktuell för en kommande storproduktion som kanalen redan hade marknadsfört.

TV4 avslutar samarbetet

Nu avslutar de helt sitt samarbete med profilen, något som Expressen var först med att rapportera om. Viveka Hansson bekräftar även för Aftonbladet att de avslutar samarbetet med profilen.

”Vi har nu hunnit lyssna på alla berörda och tagit del av fakta kring vad som skett i anslutning till en produktion. Vi ser allvarligt på det som skett, och kommer i nuläget inte att gå in i några planerade produktioner med profilen”, skriver hon i ett sms.

”Tungt beslut”

De produktioner som redan är inspelade kommer dock fortsätta sändas.

”Som jag redan sagt är detta ett tungt beslut, det handlar om en person som betett sig oacceptabelt men också är uppskattad, och tyvärr kan jag inte vara mycket mer detaljerad än så av respekt för alla inblandade.” skriver Viveka Hansson.

Hur känner ni på TV4 gällande det faktum att det än en gång är en profil hos er som beter sig olämpligt?

”Självklart är det bekymmersamt att det här sker i en av våra produktioner. Men vi jobbar med människor och det kan vi aldrig helt parera. Med det sagt jobbar vi hårt tillsammans med produktionsbolagen för att våra riktlinjer ska efterlevas. Det finns absolut mer att göra för en trygg arbetsmiljö i tv-branschen.”

Aftonbladet har sökt tv-profilen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Julklappstips! Zlatans nya bok "Adrenalina" släpps snart – förbeställ här!

Sportbladet Shop

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

TV4

LÄS VIDARE

TV4-profil plockas bort från planerat program

ÄMNEN I ARTIKELN

TV4