Paradise Hotel-deltagaren överlevde Utøya

”Förde med sig väldigt mycket smärta”

Av: Louise Åström

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: Rune Bendiksen/TV3
Sofie Nilsen överlevde massakern på Utøya. Nu är hon med i norska Paradise Hotel.

NÖJE

Sofie Nielsen, 21, är med i norska Paradise Hotel.

För sex år sedan var hon en av dem som befann sig på Utøya under massakern.

– Jag var tvungen att snabbt bli vuxen. Det var väldigt tufft, säger hon till norska Se och hör.

På måndag drar en ny säsong av tv-programmet ”Paradise Hotel” igång i Norge. En av deltagarna är Sofie Nilsen, 21. Till vardags jobbar hon inom hemtjänsten. För sex år sedan var hon en av de ungdomar som befann sig på Utøya när massakern ägde rum.

– Det hela började med att vi hörde skotten och så fick vi höra att det var en polis som sköt. Då blev vi inledda i huset. Jag ville inte gå in dit för jag hade bara hört om bomben i Oslo och jag tänkte att det dummaste man kunde göra var att gå in i ett hus. Skott låter väldigt olika i verkligheten jämfört med hur de låter på film, säger hon till norska Se och hör.

”Gjort mig starkare”

I dag har hon en tatuering på benet som påminner henne om den dagen. Nu kan hon prata om vad som hände men det har tagit tid. Under lång tid hade hon svårt att sova på natten.

– Jag skulle absolut säga att upplevelsen har gjort mig starkare. Utøya förde med sig väldigt mycket smärta för så många och jag önskar självklart att det aldrig hade hänt. Men att uppleva något sådant har gjort mig till den jag är i dag. Jag var tvungen att snabbt bli vuxen. Det var väldigt tufft, säger hon.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN