John Legend ändrar texten i julklassiker

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:

John Legend planerar att släppa en nyinspelning av jullåtsklassikern "Baby it's cold outside" i en duett med Kelly Clarkson. Men sångaren har medvetet ändrat en del av texten för att inkludera samtycke i stället för ett tidigare tveksamt meningsutbyte, skriver Independent.

När "Baby it's cold outside" skrevs av Frank Loesser 1944 tänkte förmodligen ingen på att meningen "Säg, vad är det i den här drinken?" skulle kunna tolkas som att kvinnan som sjunger kan vara på väg att drogas av mannen för att hon ska stanna över natten. Men det är så många tolkat den flörtiga stämningen på senare tid, eftersom texten innehåller en del övertalningsförsök från den manliga rösten, samtidigt som många också påpekat att kvinnan i låten faktiskt säger att hon egentligen vill stanna.

1 av 2 | Foto: Håkon Mosvold Larsen/AP/TT
John Legend ger ut en uppdaterad version av "Baby it's cold outside". Arkivbild.

I fjol beslutade en del radiostationer i USA och Kanada att man skulle sluta spela "Baby it's cold outside" helt efter klagomål från lyssnare. I John Legends version får i stället den kvinnliga rösten svaret att det är "hennes kropp, hennes val" om hon vill stanna och ta en till drink eller inte.

Susan Loesser, dotter till låtskrivaren, har i en intervju med NBC sagt att låtens budskap dragits i smutsen efter att tv-serier som "South Park" och "Saturday night live" har skämtat om att våldtäktsdömde komikern Bill Cosby sjungit låten för sina offer.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN