Mästarnas svåra hemligheter efter programmet

Larsson: ”Man får flashbacks”

Publicerad:

NÖJE

Tuffa konkurrenter på tävlingarna, men nära vänner utanför.

Så blev det för flera av deltagarna i ”Mästarnas mästare”.

I höstas träffades tre av mästarna för hemliga samtal efter inspelningen.

Johanna Larsson.
Foto: Janne Danielsson/SVT
Johanna Larsson.

Att inte få ventilera upplevelserna i ”Mästarnas mästare” blev nästan omöjligt. Räddningen blev en kväll med nyfunna vänner hemma hos en av deltagarna. I grupp ett har deltagarna hållit tät kontakt i en chattgrupp och genom telefonsamtal och några av dem har även träffats efter inspelningarna i höstas.

I samband med att förre fotbollsstjärnan Frida Östberg, 43, skulle till Göteborg för att vara expertkommentator för en svensk EM-kvalmatch fick göteborgaren Bengt Gustafsson, 57, en idé om återförening för dem som kunde.

– Jag skulle ner och jobba, Bengt bjöd in och anordnade en kväll när vi spelade boule och käkade. Då hade även Johanna möjlighet att komma, säger Frida Östberg.

Foto: Janne Danielsson/SVT
Frida Östberg.

Svårt at hålla tyst

Förutom en trevlig kväll med nyfunna vänner blev träffen en viktig del i att hantera alla intryck och upplevelser från inspelningarna.

– Vi hade mycket att prata om. Det är det svåra efteråt. Man får inte prata om det, men man har massa reflektioner av vad som hände, säger Frida Östberg.

Hon och förre tennisspelaren Johanna Larsson, 32, har även tät kontakt på distans.

– Efter ett sådant här program går man och funderar och tänker mycket, men har inget att dela det med. Man får flashbacks. Då har det varit jättebra att ha någon som har gått igenom det med en, säger Johanna Larsson.

Bengt Gustafsson hoppas att gruppen kan fortsätta hålla tät kontakt och snart träffas fler under smittsäkrare former.

– Vi har pratat om att få till en träff när allt har lagt sig med covid, säger han.

Foto: Janne Danielsson/SVT
Bengt Gustafsson bjöd i höstas in deltagarna till en boulekväll för att träffas och prata om inspelningen av ”Mästarnas mästare”.
Publicerad:

LÄS VIDARE