Kallurs kalldusch: tvingas tävla direkt i ”Mästarnas mästare”

Producenten: ”Vill skicka en signal till deltagarna”

Publicerad:

NÖJE

PORTO HELI. Det blev en chockstart för deltagarna i ”Mästarnas mästare”.

Så fort Susanna Kallur och gänget kommit av flyget och bussats till lyxvillan tvingas de byta om – för att omedelbart tävla.

– Det är en kickstart, det är det bästa sättet att få tävling redan i första episoden, säger Anders Wistbacka, exekutiv producent på SVT.

Kallduschen kom så fort deltagarna kommit fram till lyxvillan i Porto Heli vid den grekiska kusten.

Då hade de på SVT:s order samlats på Arlanda 04:35 på tisdagsmorgonen för ett tidigt morgonflyg till inspelningarna av vinterns säsong av ”Mästarnas mästare”.

Förväntningarna låg i luften, både på tävlingarna, men också på socialt umgänge och grekisk värme.

– Ligga i en solstol har man ju inte gjort sedan man fick barn, sa Josefine Öqvist, 36, och skrattade.

– Jag hoppas att vi får tid att bada, fyllde Susanna Kallur, 38, i.

1 av 6 | Foto: Lotte Fernvall
Kalldusch för Kallur. Deltagarna tvingades tävla omedelbart.

Snabbhet och benstyrka

Men någon vila blev det inte. Så fort deltagarna kommit fram till lyxvillan beordrades de att byta om till tävlingskläder av programledaren Micke Leijnegard, 55.

Första tävlingen visar sig dessutom innebära både snabbhet och benstyrka när deltagarna ska hoppa upp och ner för pallar av olika höjd så fort som möjligt.

Starkast reagerade Michel Tornéus, 33, över att det blev tävling direkt. Han kommer till inspelningen av ”Mästarnas mästare” bara 48 timmar efter sin sista tävling som aktiv.

– Han sa: ”Jag förstod att ni inte skulle låta mig ta det lugnt första dagen”. Det är helt galet att han hoppade SM i förrgår och nu tävlar här idag, säger Micke Leijnegard.

Vill skicka en signal

Under ”Mästarnas mästares” tio säsonger har det bara skett två gånger tidigare att deltagarna tvingats tävla omedelbart.

– Tävlingarna är väldigt spännande och viktiga för tittarna, då vill vi så fort som möjligt komma till en tävling. Så det är en kickstart. Det är det bästa sättet att få tävling i första episoden, säger Anders Wistbacka, exekutiv producent på SVT.

– Sen är det att skicka en signal till deltagarna, att visst är ni här för att ha trevligt, men det är tävlingar som gäller.

Håller tävlingarna hemliga

Ingen av deltagarna fick veta något på förhand och närvarande journalister har fått strikta order om att inte avslöja någon information om vad som ska komma.

– Generellt berättar vi inte för deltagarna vilken tävling som kommer. Det är inte för att vara elaka, utan för att rent tv-tekniskt vill vi inte att de ska prata om något som händer längre fram, för det materialet kan vi inte använda. Vi vill att de ska prata om det som händer här och nu, säger Anders Wistbacka.

Den kommande säsongen av ”Mästarnas mästare” sänds i SVT vintern och våren 2020.

Publicerad:

LÄS VIDARE